Jump to content
Forum Odszkodowania

Drobne pytania po wyplaceniu odszkodowania

Recommended Posts

Witam was wszystkich,

Mam pytanie odnośnie wypłaconego mi odszkodowania z tytułu pracowniczego ubezpieczenia w PZU. Dnia 9.08.2013 miałem wypadek komunikacyjny nie z mojej winy, poprzedzający mnie samochód uderzył w tył mojego, jak to zazwyczaj bywa pogotowie, policja i dalsze leczenie. Z początkiem listopada zakończyłem okres rehabilitacji i leczenia z konsultacji chirurgicznych wynika:

- stłuczenie dolnej części grzbietu i miednicy

- skręcenie i naderwanie odcinka szyjnego kręgosłupa

- powierzchowny uraz głowy

Neurolog:

- przytomny, zorientowany auto i allopsychicznie, mowa płynna, objawy oponowe ujemne, nerwy czaszkowe unerwiają symetrycznie i prawidłowo. Kończyny - siła mięśniowa prawidłowa, symetryczna. Odruchy głebokie, żwawe, równe. ( skierowanie na tomograf )

Psycholog:

- pojawienie się przykrych myśli, złe samopoczucie psychiczne, unikanie działań, ludzi, miejsc, problemy z zasypianiem itd.

W dniu dzisiejszym dostałem od ubezpieczalnie kwotę 2880zł czy jest to kwota ostateczna? Mogę się odwołać i starać o więcej? A może to już jest dużo? Czy ta kwota może zostać pomniejszona?

Cała sytuacja jest opisana bardzo zwięźle, ale głównie mam do dzisiaj problemy psychiczne wynikające z niepokoju o stanowisko pracy ( wypadek w pracy ), ponieważ wypadek zdarzył się w 2 miesiącu mojej pracy na okresie próbnym i nie wiem jak to będzie dalej, co prawda umowa została przedłużona, ale...

No i biorąc pod uwagę fakt, że jestem zawodowym kierowcą to ten wypadek ma bardzo duży wpływ na moją efektywną pracę ze względu na myślenie za każdego kierowcę obok, ciągłe spoglądanie w lusterka itd.

Dziękuję i pozdrawiam