ubezpiecznik Opublikowano 29 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 Witam, mielismy mala awarie w mieszkaniu. Uleglo uszkodzenie instalacji wod-kan (kolanko w umywalce w lazience). Zalalo podloge. Generali - Ubezpieczyciel odmowil wyplaty odszkodowania bo twierdzi ze to dewastacja (swiadomy czyn, umyslnie). Z decyzja sie nie zgadzam gdyz w OWU jest wyraznie zapisane ze ponosi odpowiedzialnosc za awarie na mieszkaniu. Bylo to zdarzenie losowe, przypadkowe i niezamierzone. Po co sobie i sasiadce mialbym zalewac mienie? Prosze o pomoc i rade. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haneczka Opublikowano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Nie sądzę żeby mogli tak zrobić, przecież przychodzi rzeczoznawca i ocenia sytuację. Jeśli nie zgadzasz się z opinia możesz powołać swojego rzeczoznawcę, odwołać się od ich decyzji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anna.gruchloo2.pl Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Polecam kontakt z firmą Pomocni24. Zajmują się wszelkimi odszkodowaniami, także tego typu. Napisałaś tu mało konkretów ale prawdopodobnie po prostu kombinują jak mogą. Podaję numer do pracownika Pomocni24:P. Marcin 517570184 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jan123 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Cześć, wychodzi na to, że nie tylko Ja miałem podobny problem z ubezpieczycielem. Ubezpieczyciel odmówił mi wypłaty odszkodowania za zalane mieszkanie. Sam nie jestem dobry w tej branzy wiec znajomy polecił mi kancelarię Guarda z którą miał doczynienia. Szybko i sprawnie podeszli od tematu, a sprawa niebawem została rozstrzygnięta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi