Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

wypadek - wypadłam z jadącego busa

emilia21
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

W u biegłym roku wypadłam z jadącego busa gdyż kierowca otworzył drzwi w czasie jazdy,nie udzielił mi żadnej pomocy nie zgodził się na wezwanie policji Byłam ponad 2 miesiące na zwolnieniu lekarskim u neurologa. Tydzień temu skontaktowała się z mną firma zajmująca się odszkodowaniami.Mam pytanie czy ktoś może korzystał z usług Europejskiej Grupy Finansowej mieszczącej się w Legnicy? Co sądzicie o tej firmie? Czy są wiarygodni?Wynagrodzenie które chcą od wygranej sprawy wynosi 30% czy to aby nie za dużo?

a cóź to za twór? 30% to na prawdę dużo! dolicz do tego vat 22% i masz sporą kwotę.

czy na miejscu była policja? masz jakichś świadków wypadku? ktoś moze zeznać w razie konieczności co do stanu faktycznego?

tak w ogóle ciekaw jestem jak do Ciebie trafili? poprzez agenta czy w modny nieprzyjemny poszkodowanemu i nieetyczny sposób - czyt. przez personel medyczny?

jeżeli masz jakiekolwiek pytania pisz , będę odpowiadał na bieżąco:)

firma nazywa się Europejska Grupa Finansowa mieści się w Legnicy.Trafili do mnie w ten sposób że zadzwonili na telefon domowy udawali niby że prowadzą ankietę i przypadkiem trafili na osobę która uległa wypadkowi. W ten przypadek to do końca nie wieżę. zaproponowali mi że mogą się zająć moją sprawą

Obecnie toczy się sprawa karna w sądzie którą założyła chyba policja Ja działam jako oskarżyciel posiłkowy Mam jak najbardziej świadków którzy potwierdzają wypadek oni sami w dniu wypadku powiadomili telefonicznie policję o zdarzeniu.

to że toczy się sprawa karna może mieć wpływ na wysokość zadośćuczynienia - jeżeli sprawca zostanie skazany za przestępstwo oznacza to, że jego czyn musiałbyś szczególnie dotkliwy dla poszkodowanego.

Od firmy przewozowej? odszkdowanie wypłaci Ci ubezpieczyciel OC sprawcy pojazdu, ja bym wnioskował o 50.000,00 zł, koniecznie lecz się i rehabilituj!

o EGF nie słyszałem dobrych opinii, pozdrawiam

Ma jeszcze jedno pytanie! Czy odszkodowanie przysługuje mi tylko z OC sprawcy? czy może jeszcze z czegoś? np z NNW SPRAWCY? Znajoma powiedziała mi że mogę starać się o odszkodowanie również od kierowcy w sprawie cywilnej gdy udowodnia mu winę.

Proszę napiszcie jak to wszystko wygląda bo ja kompletnie się na tym nie znam.

możesz starać się również od sprawcy o odszkodowanie, ale nie wiem czy warto, nie możesz dostać 2 odszkodowań za to samo. więc jak ubezpieczalnia się dowie (a dowie się na pewno), że dostałaś od sprawcy to zdedukuje Ci ze swojej "puli". Darowałbym sobie na Twoim miejscu zabawę w przepychanki ze sprawcą lub z firmą przewozową.

• 10 miesięcy temu...

Witam!

W tym tygodniu właśnie odebrałam prawomocny wyrok!Kierowca został uznany za winnego.

Jestem już po rehabilitacji i w kwietniu czeka mnie następna (masaże).

Chciałabym wreszcie ubiegać się o odszkodowanie?

Co wybrać adwokata czy firmę która by pomogła by mi w odzyskaniu odszkodowania(prowizja 15 %).

O jaką kwotę wnioskować w odszkodowaniu?

na jakie odszkodowanie mogę liczyć? może ktoś z was miał podobne zdarzenie jak ja!

jeśli tak to w jakiej kwocie otrzymaliście odszkodowanie. Ja kompletnie się na tym nie znam