Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Zgłoszenie szkody Uniqa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Dwa dni temu miałem kolizję z nie swojej winy.Posiadacz OC z którego będe likwidował szkodę ma polisę w Uniqa.

Napisaliśmy oświadczenie,zgłosiłem szkodę telefonicznie.

Jaki jest czas rozpatrywania szkody?Wybrałem opcję szybszą tzn. ja zrobiłem fotki i mam im wysłać maila.Potem ktoś ma oddzwonić i wycenić szkody.

Samochód to Peugeot 407 SW 2.0 HDI (rocznik 2005)wersja Exclusive cały w oryginalnej powłoce lakierniczej i z przebiegiem 166 tys.

Uszkodzone zostały:

błotnik prawy przód

prawe nadkole przód

prawa strona zderzaka przód (pourywane uchwyty,porysowany i zniekształcony,pęknięty)

lampa prawa xenon (pourywane uchwyty,rozszczelniona,porysowana)

maska przednia delikatnie podgięta

felga dość mocno porysowana

listwy ozdobne i inne.

Może ktoś się orientuje na jaką kwotę przy własnej naprawie powinienem mieć wycenioną szkodę,aby nie być oszukanym oraz czy te wszystkie elementy kwalifikują się według ubezpieczyciela do wymiany.

Niestety nie mogę dodać linka.Jeżeli ktoś może mi pomóc to wyslę zdjęcia na wskazany adres email

Ubezpieczyciel ma 30 dni od dnia zarejestrowania na wypłatę odszkodowania. Termin może zostać wydłużony ale w Pana przypadku to nie dotyczy. Co do kwot nie wypowiem się to chyba by musiał mechanik się wypowiedzieć.