suprnowa Opublikowano 22 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 WitamDwa dni temu miałem kolizję z nie swojej winy.Posiadacz OC z którego będe likwidował szkodę ma polisę w Uniqa.Napisaliśmy oświadczenie,zgłosiłem szkodę telefonicznie.Jaki jest czas rozpatrywania szkody?Wybrałem opcję szybszą tzn. ja zrobiłem fotki i mam im wysłać maila.Potem ktoś ma oddzwonić i wycenić szkody.Samochód to Peugeot 407 SW 2.0 HDI (rocznik 2005)wersja Exclusive cały w oryginalnej powłoce lakierniczej i z przebiegiem 166 tys.Uszkodzone zostały:błotnik prawy przódprawe nadkole przódprawa strona zderzaka przód (pourywane uchwyty,porysowany i zniekształcony,pęknięty)lampa prawa xenon (pourywane uchwyty,rozszczelniona,porysowana)maska przednia delikatnie podgiętafelga dość mocno porysowanalistwy ozdobne i inne. Może ktoś się orientuje na jaką kwotę przy własnej naprawie powinienem mieć wycenioną szkodę,aby nie być oszukanym oraz czy te wszystkie elementy kwalifikują się według ubezpieczyciela do wymiany.Niestety nie mogę dodać linka.Jeżeli ktoś może mi pomóc to wyslę zdjęcia na wskazany adres email Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pomoc - prawnik Opublikowano 23 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Ubezpieczyciel ma 30 dni od dnia zarejestrowania na wypłatę odszkodowania. Termin może zostać wydłużony ale w Pana przypadku to nie dotyczy. Co do kwot nie wypowiem się to chyba by musiał mechanik się wypowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi