imported_Lukasz24 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Witam.Sprawa wygląda w ten sposób..15.12.2013r miał miejsce wypadek samochodowy w Lublinie. Facet nie ustąpił mi pierwszeństwa i wjechał we mnie gdy zjeżdżałem z ronda w prawy bok. Na miejsce przyjechało pogotowie, policja, straż. Ja doznałem złamania palca u lewej ręki, zaś moja dziewczyna doznała siniaków i poważnego naciągnięcia ścięgien szyjnych. zostaliśmy przewiezieni do szpitala dziewczyna została wypuszczona tego samego dnia z nakazem chodzenia w kołnierzu ortopedycznym przez 4 tyg a ja zostałem w szpitalu przez 3 dni ponieważ miałem składany palec operacyjnie..Szkodę zgłosiłem następnego dnia po wypadku czyli 16.12.2013r. do jego ubezpieczalni MTU. za pare dni przyjechał rzeczoznawca wycenił auto na szkodę całkowitą czyli 3900zł z tego 1200zł mi odejmuje ponieważ zostawia mi auto które ja sprzedałem za 800zł ponieważ tyle było warte realistycznie. czyli napisali mi że wyślą mi 2700zł. I mam parę pytań bo już nie wiem co robić, nikt nic nie wie, nie zna się, a ja mam 21lat nie mogę pójść do pracy z powodu palca, nie mam pieniędzy i samochodu. Mianowicie: czy do dnia 16.01.2014 dostanę od nich pieniądze za samochód ? ponieważ wtedy mija 30 dni od zgłoszenia szkody. I to na czym mi najbardziej zależy..jak uzyskam odszkodowanie za nasze zdrowie? Jak zgłaszałem szkodę to mówiłem wszystko co się stało, jakie obrażenia doznaliśmy itp. Policja w notatce policyjnej też napisała co nam się stało. Jakie kroki mam podjąć? czy dostane jakieś pieniądze od tej ubezpieczalni za nasze zdrowie w tym samym terminie co za samochód ? Jakiej kwoty mogę się spodziewać mniej więcej? i czy to tak będzie wyglądać czy jakoś inaczej? Ehh.. sam już nie wiem co robić, gość mnie stukną pozbawił pracy, zdrowia, i dziewczyna też ucierpiała. Dziękuję Bogu tylko że tak to się skończyło. Proszę o jakieś wyjaśnienie jeśli ktoś jest w tym ogarnięty i się zna. mi tylko zależy żeby szybko wziąć jakieś pieniądze. Nie che dużych ale nie za małych, Tylko żebym sobie kupił jakieś średnie auto ponieważ bez samochodu nie mogę żyć.. mam pojebaną teściową za przeproszeniem i muszę jakoś jeździć w każdej chwili do dziewczyny a od rodziców ile razy można brać samochód. Jeszcze raz proszę o pomoc. Pozdrawiam Serdecznie.Łukasz z Lublina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pomoc - prawnik Opublikowano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 WitamW Pana przypadku jak i Pana dziewczyny należy się zadośćuczynienia z pojazdu sprawcy. U Pana kwota zadośćuczynienia powinna być znaczna zastrzegam nie znam akt sprawy. Dodatkowo prócz zadośćuczynienia będą dla Pana przysługiwać również inne roszczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiank900 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Witam. Zawodowo zajmuję się pomocą w dochodzeniu roszczeń za między innymi takie wypadki jak Pana, a dodatkowo też jestem z Lublina. Jeśli będzie Pan zainteresowany to proszę o kontakt kr.korzan*małpa*gmailcom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sonia1985 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 witamPOLECAM!!!!! Kancelarie Odszkodowawczą Cito Kraków - odszkodowania krakówi życze powodzenia napewno rozwiążą sprawę szybko i z korzyścią dla Pana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi