MrZi Opublikowano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Mam zapytanie, uszkodziłem nie umyslnie tablet który był ubezpieczony w Ergo Hestii, wysłałem go wg wskazan konsultanta ale naprawa jest nie możliwa.Ubezpieczyciel namawia mnie na otrzymanie tabletu o podobnych parametrach gdyz mój były jest już nie dostępny.Moje pytanie:- czy moge dopłacić i otrzymać tablet o pasujących mi parametrach? - czy zamiast przyznanego tabletu mogę z niego zrezygnować i otrzymać pieniądze o równowartości kwoty ubezpieczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DPDO Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 wszystko zależy od OWU produktu - jeśli zwrócą Ci kwotę wynikającą z sumy ubezpieczenia to warto. wtedy kupisz sobie taki tablet w zamian, jaki chcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz1661348271 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Jeśli masz możliwość żądaj wypłaty równowartości sprzętu (wtedy kupisz sobie nowy tablet, a może wydasz pieniądze na coś innego). Odnośnie dopłaty nie powinno być z tym problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi