Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

błąd lekarza-prosze o pomoc

Lisaa
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam postaram sie opisac moja sytuacje:

w piątek rano przypadło szczepienie mojego syna mial wtedy 4 miesiące (bylo to szczepienie obowiązkowe)

na wizycie powiedziałam lekarzowi ze syna rano raz zakaszlo,w gabinecie zakaszlało go jeszcze raz lekarz go zbadał i powiedział : "co będziesz dwa razy jeździła zaszczepimy go".-(mam na to swiadka byla ze mna mama.pomyślałam ze skoro tak mówi to nie widzi żadnych przeciwwskazań syn został zaszczepiony wróciliśmy do domu syn zasnął

syn przez noc dość dziwnie oddychał.

Rano w sobotę udaliśmy sie do tego samego lekarza co Nas szczepił na wizytę lekarską syn dostał duszności został mu przepisany Eucorton.

Podawaliśmy mu go zgodnie z zaleceniami ale jego satan sie nie poprawiał wręcz przeciwnie.pogarszał sie.

Od samego rana w niedzieli wydawało mi sie cos jest nie tak syn sie dziwnie zachowywał,charczł...

kolo godz 13 udalismy sie na kolejna wizytę do innego lekarza,ktory natychmiast skierowal nas prosto do szpitala,syn sie poprostu żywcem dusił:( pojechalismy prosto do szpitala,jak zajechaliśmy do szpitala usilowalo go zbadać paru lerzarzy nie byli w stanie mial taki silny obkurcz płuc została mu podana dość wyskoka dawka sterydów która spowodowała rozkurcz płuc i była możliwość ponownego badania.które potwierdziło poszczepienne obustronne zapalenie płuc spedzilismy w szpitalu 10dni.po-czym syn złapał bakterie clostridium i zostaliśmy przewiezieni do drugiego szpitala na kolejne 3 doby.

Po powrocie ze szpitala jak poszlismy wtedy na ostatnia wizytę do tego lekarza jak mu powiedziałam co nas spotkało odpowiedział mi : "miałaś pecha na kogoś musiało trafić"

Gdyby nie to szczepienie nigdy bt do tego nie doszło

Uczulam wszystkich rodziców przed takimi diagnozami lekarzy

Czy ktoś jest mi wstanie pomóc w tej sprawie??? co z tym zrobić? gdzie go skarżyć ? czego sie domagać?

Sprawy błędów w sztuce lekarskiej są sprawami bardzo trudnymi, skomplikowanymi oraz czasochłonnymi. Każdorazowo w takiej sprawie musi zostać powołany biegły czy to przez ubezpieczyciela czy to przez sąd.

Można dochodzić zadośćuczynienia

Pierwszy krok należy skierować do lekarza gdzie trzeba zabezpieczyć całą dokumentację medyczną oraz wystąpić o udostępnienie polisy. Sam fakt udostępnienie przez niego polisy nie powoduje przyznania się do winy.

• 2 tygodnie później...

Kancelaria Odszkodowawcza nie masz zielonego pojecia o tym co piszesz. Zapewne chodzi ci o komisje ds. orzekania błędów medycznych. Więc to nie wy orzekacie. Koszt taki to 200 zł jak już coś a nie 300 zł. Więc 100 zł dla was za co? Tylko jest jeden problem nie znasz dokładnie ustawy. Takie komisje mogą orzekać tylko i wyłącznie za błędy które miały miejsce w SZPITALU ! a nie u każdego lekarza. Doucz się a później się wypowiadaj.

Dodatkowo też jak zdarzenie miało miejsce przed 1 stycznia 2012 to nie tak się to załatwia. Po co prokurator? Tutaj chodzi o odpowiedzialność cywilną a nie karną. To są dwie różne rzeczy. Widocznie nie macie w tym żadnego doświadczenia.

Lissa niestety sprawę zanalizowali ludzie z mojej firmy, nie można się doszukać tutaj błędu lekarskiego według ich opinii. Opinie wysyłam emailem.

• 1 miesiąc temu...
Witam, niech Pani sobie wejdzie na wokandę medyczno prawną. Piszą ją prawnicy i lekarze i poruszają tą tematykę. Myślę, że mogliby Pani pomóc. Widać, że angażują się w to co robią z zamiłowania.

W sieci może Pani szukać pomocy, ale na dłuższą metę za wiele to nie pomoże. Niestety, walka z lekarzami to jak walka z wiatrakami - konieczne jest zatrudnienie fachowych adwokatów, a co się z tym wiąże - wydanie dużych pieniędzy.

Czasami ciężko jest dopiąć swego nawet, gdy dowody na popełnienie błędu przez lekarza są niezbite. Ręka ręke myje, jak to mówią

niestety, ale w dzisiejszych czasach, rodzic sam powinien być jak lekarz.. i pilnować, żeby chorym nie jechac na szczepienia... widocznie lekarz źle osłuchał... a może dziecko płakało i nie było słychać, ciężko bedzie udowodnić błąd lekarski.. ale mimo wszystko powodzenia!

• 1 miesiąc temu...