Mantrax Opublikowano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Witam, moja znajoma wpadła to studzienki nie kanalizacyjnej a takiej która odprowadza nadmiar deszczówki. Studzienka okazała się, że ma albo źle zamontowany dekiel albo w ogóle ma wadę konstrukcyjną - po nadepnięciu na studzienkę (znajduje się na alejce wokół jeziora) dekiel się otwiera. Została powiadomiona policja, która niestety odmówiła przyjechania, oraz wodociągi miejskie, których przedstawiciel powiedział, że studzienka należy do ZDM. Obecny był świadek (mam jego wszelkie dane), została wezwana karetka; mamy również historię choroby (leczenie urazu). Czy w związku z powyższym możliwe jest uzyskanie jakiegoś odszkodowanie/zadośćuczynienie lub czegoś w tym rodzaju?Jeśli tak, to jak się do tego zabrać?Z gór dziękuję za pomoc.Moja znajoma za dużo się wycierpiała i za duzo wydała pieniędzy na leczenie, żeby to zostawić bez żadnej reakcji. PozdrawiamRafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pomoc - prawnik Opublikowano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 sprawa jest skomplikowana. Zastanawiające jest dlaczego Policja odmówiła przyjazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aleksander997 Opublikowano 14 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Według mnie powinieneś zgłosić się do jakieś kancelarii odszkodowawczej.Osobiście znam jedną, która szybko i sprawnie załatwia podobne sprawy to kancelaria odszkodowawcza Guarda z Warszawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi