Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Szkoda całkowita - samochód zastępczy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

17 grudnia miałem stłuczkę, z uwagi na to, że samochód jest niezbędny udałem się do najbliższej wypożyczalni po samochód, wynająłem samochód tej samej klasy i korzystałem z niego do momentu wypłaty odszkodowania tj do 22 stycznia..

Dziś otrzymałem decyzję, że nie wypłacą mi za ten czas a jedynie za okres od 18 do 19 grudnia bo wtedy były oględziny w których rzeczoznawca zaznaczył "ptaszkiem" w formularzu tekst: "naprawa może być ekonomicznie nie uzasadniona" oraz wypłate od tego dnia za 7 dni na zagospodarowanie wraku. Moje pytanie jak napisać im odwołanie bo przecież zaznaczenie w formularzu tego tekstu nie jest jednoznaczne z uznaniem za szkode całkowita, dodam, że decyzję wystawili dopiero 10 stycznia i tam napisali dopiero ile wyplaca i jaka wartość wraku oraz że mogę auto nawet naprawić. Proszę o porade

hmmm, to ciekawe. Ja miałem podobną sytuację i nie było problemu z wypłaceniem odszkodowania, ale nie ukrywam, że "podparłem" się pomocą ze strony prawników z Kancelarii Odszkodowawczej Cito Kraków. Mimo to nie żaluję, bo ominęły mnie stresy związane z nieoczekiwanymi kosztami i sprawa została załatwiona szybko i bezproblemowo. Skontatkujj się z nimi. Na pewno uzystaksz kompletną informadcję, jakie prawa przysługują ci z zakresu wynajmu samochodu z oc sprawcy.