Michalbo Posted February 14, 2014 Share Posted February 14, 2014 Witam. Miałem wypadek pod Warszawą nie z mojej winy- kobieta wpadła w poślizg. Auto to mój firmowy bus, który jest zarejestrowany w Finlandii tak jak i moja firma. Na czas naprawy auta, które jest naprawiane w Polsce wróciłem do Finlandii samolotem i samolotem też będę musiał się udać aby odebrać auto. Zaistniała sytuacja jest uciążliwa gdyż nie mogę wykonywać swojej pracy swobodnie. Moje pytanie brzmi czy ubezpieczalnia winnej tj. PZU powinna zwrócić mi koszty przelotów jak i również zadość uczynienie z powodu komplikacji z tym wynikających ?Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
kancelariabugaj Posted February 16, 2014 Share Posted February 16, 2014 WitamTeoretycznie i zgodnie z prawem powinni zwrócić. Ale na 90% nie zwrócą nic lub w ograniczonym zakresie. Niestety trzeba się nastawić na sprawę sądową. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
bez_kaloszy Posted July 8, 2014 Share Posted July 8, 2014 raczej ciężko będzie uzyskać takie odszkodowania Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now