smog11 Opublikowano 11 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Witam serdecznieProszę o pomoc i dobrą radę.Posiadam Opla Corsę z 2008 roku. Jestem jego pierwszym właścicielem. W aucie wszystkie części były oryginalne.Kilka dni temu w tył wjechała mi kobieta - policja uznała jej winę oczywiście i sprawa poleciała do ubezpieczalni MTU.Po wizycie otrzymałem śmieszną wycenę.Zbita lampa tylna- na allegro najtańsze podróbki to 150zł - wycena na 99złRamka tylna od tablicy - w granicach 15zł - wycena 4,80złTablica rejestracyjna- chyba w granicach 100zł nowa? - wycena - 14,40złDo tego pogięta tylna klapa, zwężone podłużnice, belka pod zderzakiem, tylne drzwi lekko zwichrowane itd. wszystko wycenione śmiesznie.Wycena prac - robocizny na takim poziomie że żaden bezrobotny by tego za takie pieniądze nie ruszył.Byłem w warsztacie który łączny koszt naprawy wycenił na około 10tys zł a wycena z MTU na 4936zł. Co mogę w takiej sytuacji zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pomoc - prawnik Opublikowano 11 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Będziesz naprawiał pojazd w warsztacie czy chcesz otrzymać gotówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smog11 Opublikowano 11 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Wysłałem wiadomość na maila.Wolał bym otrzymać gotówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszka Opublikowano 13 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Jak nie będzie rachunków za naprawę to więcej nie dostaniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi