adagi75 Opublikowano 7 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Witam mam problem z firmą która zajmuje się moją sprawą odnośnie uszkodzonego auta. Krótko przedstawię sprawę. 8 listopada miała miejsce kolizja tzn. moje auto stało zaparkowane przy chodniku drugie auto kolegi stało za mną sprawca uderzył najpierw w jego auto a jego auto uderzyło w tył mojego. Kierowca się przyznał i napisał oświadczenie. W moim samochodzie siedziały dwie osoby ja byłem poza samochodem i mają problem z karkiem. Jedna z osób zgłosiła się do innej firmy a jedna do tej gdzie ja. Moja firma zabrała moje auto i dostarczyła zastępcze( z opóżnieniem) na początku oczywiście był kontakt telefoniczny,mailowy wycena auta była gotowa na początku grudnia podpisałem wyśłałem i czekam. Jest 7 luty firma nie odbiera telefonów nie odpisuje na maile i nie mam żadnego z nią kontaktu. Parę tygodni temu kiedy udało mi się dodzwonić odebrała jakaś inna osoba bo polacy już nie rozmawiali ze mną ponieważ podawali różne wersje a to że ubezpieczalnia wyśle czek do mnie i powinienem za 2-3 dni odebrać potem że jednak wyślą do nich a oni bezpośrednio do mnie i to samo mam czekać 2-3 dni. Teraz nie mam już żadnego kontaktu nikt nie dzwoni nie odbiera a czeku nadal nie ma. W samochodzie skończył się road tax pokazała się informacja że serwis za 800 kilometrów (ja robię 100 kilometrów dziennie).Proszę o jakąś pomoc lub wskazówki bo nie wiem co mam dalej robić i gdzie się zgłosić. W lutym mam lecieć do polski ponieważ kończe prawo jazdy na samochody ciężrowe i nie wiem czy jechać czy nie. Dodam że kolega ktory poszedł do innej firmy już dawno otrzymał pieniądze z czeku oraz jedna z osób które siedziały w moim samochodzie jest już po wizytach lekarskich i komisjach a druga która poszła do mojej firmy będzie miała dopiero za ponad miesiąc. Więc proszę o jakąś pomoc bądż wskazówki.Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pomoc - prawnik Opublikowano 7 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 te zdarzenie było w Polsce? Cały czas masz pojazd zastępczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi