marcysia Opublikowano 12 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 prawa pierwszadotyczy nnw z ty nieszczęśliwego wypadku ubezpieczyciel pzu (mąż płaci składkę za mnie w pracy 50 zł/mc )otóż w pażdzierniku schodziłam po schodach (klatka schodowa) i żle stanęłam i skręciłam lewą stopę w stawie kolanowymzłożyłam wniosek do pzu , dzwoniła kobieta i zaproponowała mi odszkodowanie 600 zł lub orzecznika , wybralam orzecznika ponieważ stopa boli dalej i a o butach na wysokim obcasie mogę już zapomnieć chyba do końca życia bo jest taki ból, orzecznik nie przynal nic sprawa druga dotyczy również ubezpieczenia nnw pierwsza polisa interrisk (wykupiona prywatnie w 2011 do 2012 , raz druga szkolna towarzystwo nau 2012-2013 w 2011 roku została wykupiona prywatna polisa dla dziecka ubezpieczenie było od 12.12.2011 do 2012 .12.13w dniu 15.12.2011 dziecko doznało poważnej kontuzji kolana ubezpieczenie zapewniało wypłatę za uszczerbek na zdrowiu, pobyt w szpitalu i operacjęleczenie ambulatoryjne trwało ponad pół roku i skończyło się operacją ale okres wyczekiwania na nią to był marzec 2013,w roku 2012 złożyłam do interrisk wniosek o wypłatę roszczenia ale we wniosku zaznaczyłam ,że leczenie nie zostało jeszcze zakończone , syn otrzymał ok 700 złpo wykonaniu zabiegu w kwietniu tego roku złożyłam wniosek ponowny o wypłatę z tyt pobytu w szpitalu i zabiegu operacyjnego niestety odmówiono dziecku wypłaty ponieważ polisa na rok 2013 nie została a operacja była w 2013 i nie ma to nic do rzeczy ,że sprawa dotyczyła wypadku z 2011-2012 i okresu wykupienia polisy ,(niestety kopi odmowy nie posiadam )tak więćc zlożyłam wniosek z ubezpieczenia szkolnego wykupionego we wrześniu 2012 i tu towarzystwo odmówiło wypłaty z tyt pobytu szpitalu i operacji ponieważ zdarzenie mialo miejsce wcześniej niż wykupiona polisa i tak koło się zamyka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi