aga91 Opublikowano 13 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 ostatnio byłam uczestnikiem następującego wydarzenia:autobus mpk którym jechałam stał w zatoczce przystankowej a w jego tył wjechała kobieta kierująca samochodem osobowym.Kierowca pojazdu mpk otworzyl drzwi i sam opuścił pojazd nie pytając czy komuś coś się stało.Ja niestety w wyniku uderzenia zaczęłam odczuwać ból w kręgosłupie szyjnym, udałam się na pogotowie i okazało się że doznałam skręcenia kręgosłupa szyjnego.Jak dowiedziałam się w MPK na miejsce nie była wzywana policja, spisano jedynie oświadczenie.No i teraz pojawiają się pytania: czy ja muszę złożyc zawiadomienie o popełnieniu przestepstwa, jak mam dotrzeć do OC sprawcy wypadku by pokryć koszty leczenia, rehabilitacji itd dziekuję za pomoc,Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pomoc - prawnik Opublikowano 13 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszka Opublikowano 13 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 "Pomogę" , "odezwij się", "zapraszam serdecznie" - oczywiście nie za darmo. REKLAMA JEST ZABRONIONA. Forum to nie miejsce do zarabiania pieniędzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anlex Opublikowano 17 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 aga91 wrote:ostatnio byłam uczestnikiem następującego wydarzenia:autobus mpk którym jechałam stał w zatoczce przystankowej a w jego tył wjechała kobieta kierująca samochodem osobowym.Kierowca pojazdu mpk otworzyl drzwi i sam opuścił pojazd nie pytając czy komuś coś się stało.Ja niestety w wyniku uderzenia zaczęłam odczuwać ból w kręgosłupie szyjnym, udałam się na pogotowie i okazało się że doznałam skręcenia kręgosłupa szyjnego.Jak dowiedziałam się w MPK na miejsce nie była wzywana policja, spisano jedynie oświadczenie.No i teraz pojawiają się pytania: czy ja muszę złożyc zawiadomienie o popełnieniu przestepstwa, jak mam dotrzeć do OC sprawcy wypadku by pokryć koszty leczenia, rehabilitacji itddziekuję za pomoc,AgnieszkaPowinna Pani zwrócić się do MPK z zapytaniem czy posiadają dane samochodu sprawcy. Może Pani też zwrócić się do policji o podanie tego typu danych. Ważne aby dobrze udokumentować szkodę tj. zbierać dokumentację medyczną, faktury za leczenie itp.Szkodę zgłasza Pani bezpośrednio do zakładu ubezpieczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Opublikowano 17 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 aga91 wrote:ostatnio byłam uczestnikiem następującego wydarzenia:autobus mpk którym jechałam stał w zatoczce przystankowej a w jego tył wjechała kobieta kierująca samochodem osobowym.Kierowca pojazdu mpk otworzyl drzwi i sam opuścił pojazd nie pytając czy komuś coś się stało.Ja niestety w wyniku uderzenia zaczęłam odczuwać ból w kręgosłupie szyjnym, udałam się na pogotowie i okazało się że doznałam skręcenia kręgosłupa szyjnego.Jak dowiedziałam się w MPK na miejsce nie była wzywana policja, spisano jedynie oświadczenie.No i teraz pojawiają się pytania: czy ja muszę złożyc zawiadomienie o popełnieniu przestepstwa, jak mam dotrzeć do OC sprawcy wypadku by pokryć koszty leczenia, rehabilitacji itddziekuję za pomoc,AgnieszkaWitam, jest Pani w stanie udowodnić obecnosć w autobusie podczas zdarzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi