Jump to content
Forum Odszkodowania

Odszkodowanie po wstrzasnieniu mozgu

olliviaa
 Share

Recommended Posts

Witam.

Moja córka uległa wypadowi w październiku 2013 r, a mianowicie prawdopodobnie poprzez przeciąg na klatce schodowej uderzyły ją w głowe metalowe drzwi ale nie pamięta ona przebiegu wypadku .

W szpitalu stwierdzono uraz głowy ze wstrząśnieniem mózgu i spędziła tam 5 dni. Do tej pory skarży się na bóle głowy i leczy u neurologa ,który stwierdził zespół stresu pourazowego. Jest ubezpieczona w szkole w pzu. Nie wiem na razie kiedy zakończy sie leczenie.

Na jaką kwotę możemy liczyć miej więcej ? Czy liczy się do wysokości leczenie szpitalne (pobyt w szpitalu) i zespół stresu pourazowego ?

Pozdrawiam serdecznie !

Witam, z autopsji wiem, że za wstrząśnienie mózgu uszczerbek wynosi 0%. Raczej w tej sytuacji również tak będzie. Roszczenia z polis NNW wypłacane są na zasadzie iloczynu za % uszczerbek. Także, jeżeli uszczerbek wyniesie 0% odszkodowania nie będzie...

Córce koleżanki za wstrzasnienie mozgu i 48 h pobyt w szpitalu przynali 6 % uszczerbku na zdrowiu, a moja corka spedzila w szpitalu 5 dni i do tego od 5 miesiecy sie leczy więc jest mozliwosc ze nie otrzyma odszkodowania ?

Możliwość jest, wszystko zależy od dokumentacji medycznej. Proszę pamiętać, że każda sprawa jest inna i zależy w dużej mierze również od TU. Trzymam kciuki, a nóż widelec się uda..

olliviaa wrote:

Dziekuje. A czy jest szansa na dostanie odszkodowania za lecznie szpitalne (5-dniowy pobyt) ?

W przypadku ubezpieczeń szkolnych w 99 % nie ma rozszerzenia na świadczenie za pobyt szpitalny, ale proszę to jeszcze sprawdzić.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
 Share

• Create New...