dominika_94 Opublikowano 12 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Witam.Ok. 2 tygodnie temu miałam wypadek autem (do kasacji), wypadek nie był z mojej winy, jechałam w aucie ze znajomymi. Policja nie wezwała pogotowia. W wyniku wypadku leciała mi krew z nosa, bolała mnie ręka, głowa, miałam spuchnięty nos i oko (było bardzo wrażliwe na światło). Następnego dnia udałam się na pogotowie, gdzie diagnoza była następująca: powierzchowny uraz nosa, stłuczenie gałki ocznej i tkanek oczodołu. Czy w takim wypadku należy mi się odszkodowanie za uszczerbek na zdrowiu? Auto było ubezpieczone, ja jestem ubezpieczona w PZU poprzez uczelnię. Gdzie powinnam się zgłosić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pire Opublikowano 12 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Dzień dobry! Jeżeli była Pani pasażerką - z oc pojazdu, w którym się Pani znajdowała, jeżeli kierowcą i nie ze swojej winy - z oc sprawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominika_94 Opublikowano 12 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Dziękuję. Czyli gdy zgłaszam szkodę do PZU muszę zaznaczyć opcję, że zgłaszam szkodę z ubezpieczenia sprawcy (a nie z własnego-poszkodowanego)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pire Opublikowano 13 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Czyjego pojazdu PZU jest ubezpieczycielem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi