powertrain Opublikowano 14 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Witam, w dniu dzisiejszym otrzymałem odszkodowanie z ubezpieczenia grupowego Pramerica (w pracy). Za złamanie dwukostkowe ze zwichnięciem stawu skokowego, przyznali mi 1%. Złamanie wymagało operacji i wstawienia prętów, w tym śródszpikowego.Ruchomość stawu dość znacznie ograniczona, jedna z kości po 6 miesiącach nie do końca zrośnięta. Nie było żadnej komisji - od tak przelali pieniądze na konto w wysokości 1%. W tabeli OWU jest tak: 162. Uszkodzenie stawu skokowo – goleniowego i skokowo-piętowego: skręcenia, zwichnięcia, złamania itp.– w zależności od zniekształceń oraz ograniczenia ruchomości i utrzymujących się dolegliwości:a) niewielkiego stopnia z ograniczeniem ruchomości do 20% 1- 4b) średniego stopnia z ograniczeniem ruchomości w zakresie –50% 5 - 10c) dużego stopnia z ograniczeniem powyżej 50% 11 - 20d) powikłane przewlekłym zapaleniem kości, stawów, przetokami oraz innymi zmianami wtórnymi, zwiększyć ocenę inwalidztwa o 5 Miał ktoś doświadczenie z tą firmą? Zawsze opiniują tak mały uszczerbek pomimo poważnego uszkodzenia kończyny? Co dalej robić? Odwołanie cokolwiek wniesie, czy od razu sprawę skierować do sądu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pire Opublikowano 14 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Jaka kwota za 1% uszczerbku ? Jaka suma ubezpieczenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powertrain Opublikowano 14 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 1100zł za 1 % suma 120tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pire Opublikowano 14 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Odwołanie z wnioskiem o przeprowadzenie komisji z Pana udziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powertrain Opublikowano 14 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 ok dzięki będę próbował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pire Opublikowano 16 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Powodzonka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powertrain Opublikowano 16 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Nie dziękuję - będę informował o postępach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pire Opublikowano 16 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 OK. Daj znać - przyda się Twoje doświadczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powertrain Opublikowano 17 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Dostałem dziś tą decyzję i już wiem skąd ten 1%. Mianowicie został on przyznany jako potwierdzenie przyjęcia odpowiedzialności, a ze względu, że według nich leczenie nie zostało jeszcze zakończone nie kierują mnie na komisje. Według nich leczenie będzie zakończone dopiero po wyjęciu zespolenia. Jednak jest to sprzeczne z zaświadczeniem jakie wydał mój lekarz operator i prowadzący, które przecież im przedstawiłem.Dodatkowo dodam, że oczywiście doktor zapisał mnie na wyjęcie stali (z racji jeszcze młodego dość wieku), ale poinformował, że czas oczekiwania to od 1 do 2 lat.W związku z tym, doświadczony tym złamaniem, że nie widmo co się może stać za 5 min, więc mogę nie doczekać tej komisji i wypłaty odszkodowania Jednak powołam się na zaświadczenie, które otrzymałem i poinformuje o przybliżonym czasie oczekiwania oraz poproszę o wysłanie na komisję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pire Opublikowano 17 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Bardzo słusznie. Dziękuję za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powertrain Opublikowano 25 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Hej, po tygodniu dostałem odpowiedź, że widocznie lekarz orzecznik przeoczył zaświadczenie zakończenia leczenia, no i skoro aż tak długo trzeba czekać, to wyślą mnie teraz na komisję. No i właśnie jutro idę Jakieś rady? Nigdy w czymś takim nie uczestniczyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powertrain Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 witam, jest decyzja- przyznali 9% myślę, że nie jest najgorzej, chociaż się na tym nie znam Nie wiem jak lekarz określił ograniczenie ruchomości bo niczym tego nie mierzył- tylko tak na oko. A może mam jednak ponad 50% ograniczenia to wtedy powinni liczyć od 11%...Jakieś rady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powertrain Opublikowano 8 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 odgrzewam kotleta sprzed 4 lat. Wczoraj wyciągneli mi wreszcie dwa druty K i pręt Rusha, przez te 4 lata jakoś z nimi wytrzymałem, noga co raz bolała, nie mogłem uprawiać żadnych sportów, biegać, skakać itd bo od razu ból. Może po wyjęciu będzie lepiej. Chociaż, sama operacja wyjęcia ( znieczulenie podpajęczynówkowe+sedacja żeby nic nie widzieć i nie słyszeć) wcale nie była prosta, trwała 1,5h, było trzeba dłutować kość bo jeden drut K chował się do środka. Przez to dłutowanie- po operacji ból był nie do zniesienia, pierwszy środek przeciwbólowy pomógł zmniejszyć ból na 2h, a później znowu masakra. Zawołałem pielęgniarkę i poszła po jakieś dwa kolejne środki które dała mi na raz, i po dosłownie 1 minucie mnie odcięło i poszedłem spać. Rano przyszedł lekarz i mówi z wejścia: Pan to się pewnie w nocy ocierpiał Wiedział, że to dłutowanie musiało mnie boleć. A co lepsze przyszedł za chwile rehabilitant i kazał mi wstać wziąć kule i iść stając na tej nodze! Mówię, że mnie tak boli, że ledwo leżę, a jak na dół biorę to w ogóle masakra. Ale się uparł, że musi boleć ale trzeba chodzić. Więc kule w łapy - do kibelka 2 kroki zrobiłem, cały zzieleniałem z bólu zalałem się potem i Pan stwierdził- no dobra skoro tak boli to jednak niech Pan leży Po tym spacerze zawołałem znowu żeby dali coś przeciwbólowego, podłączyli jakąś kroplówkę i trochę przeszło. Później przyszedł jeszcze raz lekarz i się pyta czy do domu chce iść czy dam radę w domu z bólem wytrzymać. Mówie nie jest najgorzej już to dajcie mi coś żebym mógł w domu przeciwbólowego łyknąć i idę. I to chyba był błąd bo jak przyjechałem do domu i puściło mnie to z kroplówki to przypisany lek z tramalem nie dał rady, myślałem, że zejdę.Ogólnie samo wyciąganie dużo bardziej bolesne niż złamanie i operacja po złamaniu- ale tak czy inaczej nie polecam trzymać nikomu dłużej ciał obcych w ciele bo nawet nie można zrobić rezonansu magnetycznego.Ja właśnie głównie przez to się zdecydowałem- muszę zrobić rezonans lewego kolana, skręciłem je sobie w kwietniu 2017 i do dziś co raz coś strzela, blokuje się i boli. Być może niedługo kolejna operacja... tym razem kolano i lewa noga ehh... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi