ifeelasmadman Opublikowano 19 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Witam,moje auto uległo wypadkowi- nie z mojej winy, więc o wypłatę odszkodowania jest zobowiązany ubezpieczyciel sprawcy.Ubezpieczyciel wycenił auto przed wypadkiem na 14200zł( z czym się zgadzam), a wrak samochodu na 5800 (przyznali szkodę całkowitą- naprawę uznali za nieekonomiczną).Do wypłacenia pozostało mi 8400.Co zrobić w przypadku, kiedy wolałabym uzyskać równowartość samochodu przed wypadkiem i nie zostawiać sobie pozostałości tego samochodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fdsfds Opublikowano 20 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Nie możesz uzyskać równowartości pojazdu przed wypadkiem. Możesz starać się (poprosić) zakład ubezpieczeń aby zagospodarował Twój pojazd. Wtedy oni wrzucą Twój pojazd na specjalną aukcję i przedstawią Tobie ofertę sprzedaży. Masz wtedy prawo wyboru czy sprzedajesz pojazd dla oferenta który wygrał aukcję, czy też sam próbujesz sprzedać pojazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ifeelasmadman Opublikowano 20 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Właśnie o takie coś mi chodziło. A co kiedy kwota na licytacji jest niższa niż ich wycena pozostałości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makielka Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Napisz do nich pismo, żeby przeliczyli kwotę wraku drugim programem. Zawsze wychodzi korzystniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi