adam995 Opublikowano 20 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 WitamNa początku zacznę od opisania sytuacji. Zima- połowa stycznia, wielkie ślizgawice w całej polsce, wpadłem autem do rowu.Na drzwiach powstały wgnioty, pękł zderzak i urwało się lusterko. Chciałem zgłosić szkodę z AC. Pech chciał, podczas ściągania auta do domu, odpalam silnik, wielki hałas- jak się okazało element turbosprężarki wpadł do silnika i narobił spustoszenia.Decyzje o zgłoszeniu szkody z AC odpuściłem, bo miałem ważniejszy problem do rozwiązania- wymiana silnika.Mechanik poinformował mnie o kosztach i auto stało do zeszłego tygodnia z powodu braku gotówki.Moje pytanie brzmi, czy teraz mogę zgłosić szkodę (chodzi o powstałe wgniecenia, pęknięcie zderzaka i lusterko) tak by zostało to zrobione z mojego AC? Dodam że posiadam ubezpieczenie w firmie Ergo Hestia.Z góry dziękuje za wypowiedz w moim temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fdsfds Opublikowano 20 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 W OWU jest termin na zgłoszenie szkody. Jednak z reguły zakłady ubezpieczeń przymykają na ten termin oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam995 Opublikowano 22 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Czyli co radzicie? Zgłaszać szkodę czy lepiej odpuścić i zrobić to z własnej kieszeni? Jakie mogą być konsekwencje takiego opóźnionego zgłoszenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszka Opublikowano 22 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Żadne, po prostu możesz dostać odmowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi