kwiatu90 Opublikowano 23 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Witam forumowiczówJechałem BUS pasem,dla osobowych aut był znak skrętu w prawo ,dla autobusów pas prosto ,pojechałem prosto wjeżdżając na skrzyżowaniu na zielonym świetle ,u uderzyło mnie auto z prawej strony,(które miało strzałkę w prawo i czerwone światło).Kto jest sprawcą kolizji ? Jedna opinia mówi że ja bo nie powinienem jechać tym pasem, drugą że popełniłem wykroczenie jadać prosto ,ale sprawcą kolizji jest auto które uderzyło gdyż mimo wszystko miał strzałkę i wymusił pierwszeństwo .Najgorsze jest to że napisałem oświadczenie iż kolizja jest z mojej winy,co teraz? watch?v=oUAmlc6KlQs&feature=youtu.be link trzeba wkleic na you tuba po com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiatu90 Opublikowano 23 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 film w sygnaturce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Opublikowano 23 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Druga wersja. Osoba powinna bezwzględnie ustapić pierszeństwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiatu90 Opublikowano 23 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 dziękuje za odpowiedz .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszka Opublikowano 23 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 oświadczenie wycofaj - jak zgłosi szkodę z twojego OC. Trzymaj rękę na pulsie i sprawdzaj czy nie zgłosił - nie zawsze TU będzie cie prosić o potwierdzenie. Wtedy dowiedziałbyś się dopiero po wypłacie. Jak zgłosi to natychmiast reaguj, jego wina jest ewidentna - wrobił cię w to oświadczenie. Nawet jakbyś jechał pijany i bez prawa jazdy to też byłaby jego wina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiatu90 Opublikowano 23 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Dziękuje MIszka za odpowiedz ,dzisiaj jadę na waliców (wydział ruchu drogowego) a jutro z rana zadzwonię do TU ,bo dzisiaj nie pracują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi