seba2888 Posted March 27, 2014 Share Posted March 27, 2014 Miałem wypadek 22 marca 2014 ,winę ponosi inny kierowca pijany wyjechał mi z przydrożnego baru prosto pod koła, jego auto nie miało opłaconego OC .Wypadek przekwalifikowano na kolizję ponieważ nie było osób poszkodowanych dłużej niż 7 dni.Moj motocykl zniszczony tak że nadaje sie do kasacji.Jak długo trzeba czekać za wypłatą odszkodowania przez fundusz gwarancyjny skoro nie znany jest ubezpieczyciel sprawcy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fdsfds Posted March 27, 2014 Share Posted March 27, 2014 Sprawę należy zgłosić do dowolnego ubezpieczyciela. Który de facto zlikwiduje sprawę następnie akta przekaże do UFG. Jeżeli doznałeś obrażeń masz prawo dochodzić zadośćuczynienia. Co do terminu to z reguły jest to 30 dni na likwidację przez zakład ubezpieczeń - kolejne 30 dni na likwidację przez UFG. Link to comment Share on other sites More sharing options...
donarti Posted March 30, 2014 Share Posted March 30, 2014 Witam UFG zaniży odszkodowanie......ale prubój jak tak zrobią to proszę o kontak miałem podobny przypadek i jedna firma mi pomogła Link to comment Share on other sites More sharing options...
seba2888 Posted March 31, 2014 Author Share Posted March 31, 2014 ale czy odszkodowanie mnie sie nalezy skoro nie mam uprawnien do poruszania sie tym pojazdem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now