piotr353 Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 dzien dobry, dwa tygodnie temu mialem kolizje, jechalem na skuterze i osoba kierujaca samochodem wymusila pirszenstwo. Po przyjeździe policji osoba kierujaca samochodem przyjela mandat i punkty karne jako sprawca. Jakie przysluguje mi odszkodowanie: czy wchodzi w gre tylko uszkodzony skuter czy rowniez ubranie (kurtka skorzana i spodnie) oraz uszczerbek na zdrowiu ( z miejsca wypadku zabralo mnie pogotowie, mam rane cieta nogi i ogolne potluczenia ciala i uraz glowy, wyszedlem ze szpitala w ten sam dzien na wlasne zadanie. Po tygodniu mialem rowniez przeprowadzony w szpitalu zabieg usuniecia krwiaka z nogi, noge mam caly czas w szynie i odbywa sie dalsze leczenie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asia Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Dobry wieczór.Odszkodowanie ma na celu pokrycie wszelkich strat i szkód jakie doznał Pan w wyniku kolizji. Wchodzą w to zarówno zniszczenia mienia jak i doznane obrażenia fizyczne. Oczywiście ma Pan uzasadnione prawo rościć o pokrycie kosztów dalszego leczenia i ewentualnych powikłań powypadkowych. Odszkodowanie należeć się będzie również za zniszczone ubranie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi