cassel Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Witam Miałem kolizję drogową został uszkodzony bok mojego samochodu (drzwi, tylne nadkole, zderzak). Wycena szkody przez TU na kwotę 2700 ( pierwsza wycena) , wycena naprawy w ASO Mercedes (audatex) 13000 zł. kosztorys ASO wysłany do TU i zatwierdzony. ASO chcę żebym podpisał upoważnienie to odbioru należności, na którym wynika ,że w razie nie wypłacenia odszkodowania przez TU w ciągu 30 dni ja będę musiał pokryć wszelkie koszty naprawy. Co dalej mogę z tym zrobić? Czy jest możliwość uzyskania odszkodowania w formie pieniężnej i nie naprawienie tego w ASO? jakie kroki powinienem uczynić zlecić to kancelarii? przeprowadzić niezależną wycenę przez rzeczoznawcę? oczywiście z ASO nie zawarłem jeszcze żadnej umowy. Co radzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fdsfds Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Jeżeli chciałbyś dostać pieniądze do ręki to niestety jest to sprawa sądowa. Zakład ubezpieczeń dobrowolnie nie zapłaci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cassel Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 a jaką mam gwarancję ,że Tu wypłaci do ASO pełną kwotę naprawy w wyznaczonym czasie? przyjęcie kosztorysu przez Hestię nie ma dla mnie żadnej wartości prawnej, jak mogę się zabezpieczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi