tomek_a Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Witam.Przed wielu laty ubezpieczyłem się jako pracownik państwowego urzędu w PZU. kontynuowałem to ubezpieczenie z wieloma aneksami do 2012r. kiedy to uległem wypadkowi na uszkodzonym chodniku i otrzymałem za jego skutki 7% uszczerbku i odszkodowanie w kwocie 560Pln.Pogodziłem się z tym bo tak byłem ubezpieczony, lecz gdy podjąłem nową pracę w 2012r. przystąpiłem do firmowego grupowego ubezpieczenia także w PZU lecz zdawałoby się na lepszych warunkach.I tu "ZONK"W lutym tego roku ponownie złamałem tą samą rękę i także kość przedramienia. W trakcie leczenia wystąpiłem do PZU o wstępną ocenę L.O. tudzież wyliczenie odszkodowania.I L.O. PZU ponownie ocenił uszczerbek na poziomie 7% i poinformował mnie że, odszkodowanie się nie należy ponieważ już na tą rękę było przyznane w 2012r i to nieważne że, opłacałem inne składki na inną polisę po prostu podobno jest taki zapis w OW GU które powinienem mieć a że nie otrzymałem to moja wina.No i że odwołać się mogę dopiero po zakończeniu leczenia tj około końca maja 2014r.Zapewne będę się odwoływał i poszukuję dobrego i taniego prawnika który mi tą sprawę ogarnie.Pozdrawiam.tomek_a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fdsfds Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Mam pytanie z innej beczki napisał Pan, że uległ wypadkowi na uszkodzonym chodniku. Czy dochodził Pan zadośćuczynienia od zarządcy tego chodnika? Czy z miejsca zdarzenia zabrała Pana karetka pogotowia? Czy ma Pan świadków tego zdarzenia może zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi