koperty7 Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Witam, nie potrafię wybrać... otóż mam 21 lat i uczę się, pracuję na umowe zlecenie, nie opłacałam żadnych dobrowolnych, dodatkowych składek, złamałam nogę.chcę się teraz ubezpieczyć ale nie wiem jak i gdzie..czy może lepiej będzie jeśli się zgłoszę do zus'u i sama będe opłacała dobrowolna składkę zdrowotnączy może poprosić tatę żeby 'wciągnął' mnie do ubezpieczenia jako członek rodziny w krus'ie [tata ma ziemię]czy może poprosić mamę, która ma umowę o prace, żeby zgłosiła mnie jako członka rodziny w zus'ie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteo Opublikowano 8 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 I jak wyszło najkorzystniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz1661348271 Opublikowano 16 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Zdecydowanie najmniej opłacalna opcja to dobrowolna składka, takie rozwiązanie się wybiera, gdy nie ma już żadnych alternatyw. Rodzice mają obowiązek zgłosić do ubezpieczenia dzieci, które nie posiadają ubezpieczenia zdrowotnego, więc czy zostaniesz podpięty przez mamę, czy tatę to już nie ma znaczenia. Ubezpieczenie w każdej opcji jest takie samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koperty7 Opublikowano 16 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 teraz jestem obecnie bezrobotna, więc jestem ubezpieczona przez urząd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteo Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Nie wiedziałem że na bezrobociu ma się takie ubezpieczenie, w sumie dobrze bo każdemu może się zdarzyć strata pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi