Betania Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Witam, odbywam staż z up. Będąc w miejscu pracy skręciłam kostkę i złamałam kość w stopie.Byłam w szpitalu, założono mi gips. Lekarz wspomniał o kości srodstopia, toteż zrozumiałam, że ta kość jest złamana. Noga mnie bolala, emocje, więc nie dopytywałam się.Zakład pracy, w ktorym odbywam staż uznał to za wypadek. Pani od bhp powiedziałam, ze mam złamaną kosc srodstopia. Tak też wpisała w kartę wypadku. Dopiero lekarz kontrolujący powiedział, że to pękniecie kosci stępu... Jeden mówił złamanie, drugi pęknięcie, więc już sama nie wiem.Stąd (z mojego roztargnienia:/) pytanie, czy ten błąd w ksrcie wypadku może spowodować brak odszkodowania lub jego zmniejszenie?A druga sprawa to to, czy ZUS uzna wypadek na stażu...Jakby nie było, kilka tygodni zwolnienia - 6 z gipsem i 2 po gipsie (tak sie zanosi).Prosze o pomoc, trochę się podłamałam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Betania Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Heh, jeszcze w złym dziale umieściłam post.Przepraszam i prosze o przeniesienie, jesli to możliwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi