MonikaRowerzystka Opublikowano 2 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 Witam. Dwa dni temu, tj. 30.04 przejeżdżając prawidłowo przez przejście dla pieszych ze ścieżką rowerowa zostałam potrącona przez samochód osobowy. Na szczęście nie miał dużej prędkości, jednak uderzył mnie w biodro. Na miejsce została wezwana policja, przyjechała karetka. Lekarz zbadał mnie, jednak stwierdził tylko stłuczenie, kazał smarować altacetem a w razie potrzeby pojechać na SOR. Policja orzekła bezsprzeczną wine kierowcy, bo będąc na przejściu miałam pierwszeństwo. Dodam że to było przejście przez dwa pasy jadące w samym kierunku i kierowca ze skrajnego pasa zatrzymał się i mnie przepuścił, wiec wyjechałam a wtedy ten drugi kierowca nie wyhamował.Minęły dwa dni od zdarzenia, biodro mam spuchnięte, całe zsiniałe, boli. W związku z tym moje pytanie.czy jeżeli wystąpie do ubezpieczyciela o odszkodowanie to coś zyskam? I czy jest potrzebna jakaś dodatkowa dokumentacja medyczna oprócz tego orzeczenia od lekarza z karetki , np prześwietlenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fdsfds Opublikowano 3 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 Po 1 jak biodro nadal boli proszę iść do lekarza. po 2 proszę zbierać całą dokumentację medyczną po 3. proszę zbierać rachunki za lekiJak najbardziej można dochodzić zadośćuczynienia. Można to zrobić samemu bądź zdać się na profesjonalistów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi