aguska1972 Opublikowano 22 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 Dziś znalazłam ten wzór i postanowiłam go tu umieścić dla tych którzy chcą się odwołać ,a nie za bardzo wiedzą jak napisać takie odwołanie Wzór odowłania - zaniżony uszczerbek na zdrowiu imię i nazwisko miejscowość data adres nazwa ubezpieczyciela adres Dotyczy sprawy nr z dnia Wnoszę o ponowne rozpatrzenie sprawy, tj. wezwanie mnie osobiście na komisję lekarska, ustalenie prawidłowego trwałego uszczerbku na zdrowiu oraz dopłatę należnej kwoty odszkodowania. Uzasadnienie (Nazwa ubezpieczyciela) decyzją z dnia .... przyznał mi odszkodowanie w wysokości ..... zł przy ustaleniu, że doznany uszczerbek na zdrowiu wynosi .. %. Uważam że uszczerbek ten w moim przypadku został ewidentnie zaniżony. Doznany przeze mnie uraz w postaci ..... stanowi z pewnością wyższy uszczerbek niż ustalony przez ( nazwa ubezpieczyciela). Uraz ten spowodował u mnie .... (wymienić skutki,objawy). W związku z powyższym, w celu prawidłowego ustalenia uszczerbku na zdrowiu proszę o zorganizowanie i wezwanie mnie osobiście na komisję lekarską. Podkreślam że nie jest moim zamiarem ,,naciąganie,, (nazwa ubezpieczyciela) na wypłatę odszkodowania przewyższającego doznaną szkodę. Moim celem jest jedynie uzyskanie bez wątpienia należnego odszkodowania, w wysokości adekwatnej do doznanego urazu. Biorąc powyższe pod uwagę wnoszę jak na wstępie. (podpis) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Izabela Praska Opublikowano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 Witam serdecznie, niestety ubezpieczyciele bardzo często zaniżają odszkodowania. Zmusza to poszkodowanych do przygotowania odwołania od decyzji o odmowie przyznania odszkodowania albo o zaniżonym odszkodowaniu. Sprawę można oczywiście zlecić Kancelarii Odszkodowawczej albo Kancelarii Adwokackiej. Korzystniej jednak jest zrobić to samemu, o ile takie odwołanie będzie profesjonalne i merytoryczne. Warto więc dowiedzieć się jak powinno wyglądać odwołanie od decyzji, co powinno zawierać, jakich argumentów można użyć w danej sytuacji. Na naszej stronie można znaleźć zakładkę WZORY. Poszkodowany może tam dowiedzieć się gdzie i jak należy zgłosić szkodę oraz jak przygotować większość podstawowych pism do ubezpieczyciela, w tym odwołań w różnych przypadkach szkodowych. Co ważne znajdują się tam nie tylko wzory, ale również przykłady pism, wniosków, wzorów i odwołań. Można więc zobaczyć jak wygląda profesjonalne i merytoryczne pismo dzięki któremu ubezpieczyciel potraktuje nas poważnie. W zakładce tej można znaleźć między innymi: - odwołanie od szkody częściowej oraz całkowitej na pojeździe, - odwołanie od decyzji ZUS w sprawie jednorazowego odszkodowania, - zgłoszenie szkody na pojeździe z OC sprawcy, - zgłoszenie szkody osobowe z OC sprawcy, - wniosek o jednorazowe odszkodowanie z ZUS po wypadku przy pracy, - wzór pozwu o zadośćuczynienie, - wzór umowy kupna/sprzedaży pojazdu, - wiele, wiele innych. W razie pytań zapraszam do kontaktu przez odpowiedź na forum lub wysłanie zgłoszenia. Pozdrawiam, Izabela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi