Dziś znalazłam ten wzór i postanowiłam go tu umieścić dla tych którzy chcą się odwołać ,a nie za bardzo wiedzą jak napisać takie odwołanie
Wzór odowłania - zaniżony uszczerbek na zdrowiu
imię i nazwisko miejscowość data
adres
nazwa ubezpieczyciela
adres
Dotyczy sprawy nr z dnia
Wnoszę o ponowne rozpatrzenie sprawy, tj. wezwanie mnie osobiście na komisję lekarska, ustalenie prawidłowego trwałego uszczerbku na zdrowiu oraz dopłatę należnej kwoty odszkodowania.
Uzasadnienie
(Nazwa ubezpieczyciela) decyzją z dnia .... przyznał mi odszkodowanie w wysokości ..... zł przy ustaleniu, że doznany uszczerbek na zdrowiu wynosi .. %. Uważam że uszczerbek ten w moim przypadku został ewidentnie zaniżony. Doznany przeze mnie uraz w postaci ..... stanowi z pewnością wyższy uszczerbek niż ustalony przez ( nazwa ubezpieczyciela). Uraz ten spowodował u mnie .... (wymienić skutki,objawy).
W związku z powyższym, w celu prawidłowego ustalenia uszczerbku na zdrowiu proszę o zorganizowanie i wezwanie mnie osobiście na komisję lekarską.
Podkreślam że nie jest moim zamiarem ,,naciąganie,, (nazwa ubezpieczyciela) na wypłatę odszkodowania przewyższającego doznaną szkodę. Moim celem jest jedynie uzyskanie bez wątpienia należnego odszkodowania, w wysokości adekwatnej do doznanego urazu.
Biorąc powyższe pod uwagę wnoszę jak na wstępie.
(podpis)