wypadek skutera
Założył malga25, 13 czerwca 2014 · 452 wyświetlenia
ERW napisał(a):
Proszę powiedzieć czy syn doznał jakiś obrażeń?
doznał tylko lekkich stłuczeń, otarcia, przez jakiś czas bolała go noga. niestety nie był konsultowany przez lekarza
Czy dobrze zrozumiałem? Dostała Pani niezależną wycenę naprawy na 350 zł, a zakład ubezpieczeń wypłacił 1.000 zł oraz niezależna wycena skutera na 1.700, a wycena skutera zakładu ubezpieczeń na 2.200? Czy nie na odwrót?
Natomiast może Pani się ubiegać o zwrot kosztów wyceny.
O dziwo zakład ubezpieczeń pełen koszt naprawy wycenił na 3280zł
Wartość pojazdu nieuszkodzonego- 2 200zł
stopień uszkodzenia- 2 108zł
współczynnik stopnia uszkodzenia-1 812zł
współczynnik uszkodzeń ukrytych- 1 758zł
współczynnik zbywalności-1 319zł
Proszę pomóc mi zrozumieć tę sytuację: wartość pojazdu to 2 200zł, a zakład ubezpieczeń wycenił jeszcze większą kwotę uszkodzenia i naprawy, ja z pozostałości niesprawnego skutera mam jak zakład ubezpieczeń twierdzi uzyskać 1300zł.
Otrzymałam 900zł za skuter i 100zł za uszkodzony kask, to tyle jeśli chodzi o pieniądze, które dostałam. 2 miesiące czekam na odpowiedź na odwołanie, które napisałam.
jesienny-szlak92 napisał(a):
Zakład uznał naprawę za nieopłacalną.
Tak, uznał. 3 miesiące czekam na odwołanie czy w razie uznania wypłacenia dalszej kwoty mogę domagać się o odsetki. Czy mogę gdzieś jeszcze ubiegać się o wypłacenie pieniędzy?
Witam,
Szczerze mówiąc, szanse na otrzymanie dopłaty za szkodę w skuterze oceniam na bliskie zeru. Naprawa jest nieopłacalna, bo jej koszt przewyższa wartość skutera sprzed szkody. Można dochodzić zwrotu kosztów wyceny rzeczoznawcy.
Natomiast widzę jak najbardziej możliwość dochodzenia zadośćuczynienia za krzywdę.
Pozdrawiam,
jesienny-szlak92 napisał(a):
Witam,
Szczerze mówiąc, szanse na otrzymanie dopłaty za szkodę w skuterze oceniam na bliskie zeru. Naprawa jest nieopłacalna, bo jej koszt przewyższa wartość skutera sprzed szkody. Można dochodzić zwrotu kosztów wyceny rzeczoznawcy.
Natomiast widzę jak najbardziej możliwość dochodzenia zadośćuczynienia za krzywdę.
Pozdrawiam,
pozdrawiam