joaska Opublikowano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 Witam,miałam wypadek na stoku, były bardzo złe warunki-lód, przewróciłam się i nie wypięła mi się narta z wypożyczalni. TOPR udzielił mi pomocy i dowiózł mnie do karetki. Okazało się, że zerwane dwa więzadła i urwana łąkotka. Konieczny był zabieg i ciężka rehabilitacja. Czy mogę ubiegać się o odszkodowanie z OC stoku, na krórym miałam wypadek? Posiadam całą dokumentację oraz jeżeli będzie potrzeba świadków, że rzeczywiście były słabe warunki na stoku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saint Opublikowano 25 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 Witam,to, ze był śnieg i lód na stoku to nic nadzwyczajnego. Co innego jeśli np wystawał by jakiś pręt albo dechy spod śniegu, wówczas faktycznie można by zwrócić się z roszczeniem do zarządcy stoku. Można by pomyśleć z OC wypożyczalni, że źle wyważyli wiązania, ale to mocno naciągane. Skłaniam się ku rozwiązaniu, abyś cieszyła się, że to tylko wiązanie, spójrz na Schumachera.Pozostaje Ci skorzystać z posiadanych ubezpieczeń NNW.Notatka policji.... bardzo ciekawe... najlepiej, tylko który to paragraf, przecież wina leży po stronie śniegu, czyli najlepiej skierować roszczenie z OC zimy, tylko pamiętać - notatka policji obligatoryjna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi