Tomasz30 Opublikowano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 Witam, Za jakieś pół roku będę miał zabieg usunięcie haluksa. Zastanawiam się czy są jakieś ubezpieczenia na takie schorzenie.Po zabiegu lekarz powiedział, że będę na zwolnieniu jakieś 2 miesiące.Szukam jakiegoś programu, ubezpieczyciela, które wypłaci mi odszkodowanie za usunięcie tego schorzenia lub za niezdolność do pracy po zabiegu operacyjnym. Nie miałem wcześniej żadnych badań robionych na haluksa, przyszedłem do ortopedy z kontuzją kostki po grze w piłkę, a on stwierdził , że trzeba ciąć. Termin planuję na początek następnego roku, ale do szpitala się jeszcze nie zgłaszałem.Ten termin jest elastyczny, może być później. Będę wdzięczny za jakiekolwiek podpowiedzi.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz30 Opublikowano 23 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 Już teraz wiem, że szukam ubezpieczenia, które wypłaci mi tzw "świadczenie operacyjne", czyli za konkretny zabieg, lub też świadczenie z tytułu rekonwalescencji, po zabiegu chirurgicznym. Szukam ubezpieczenia dla osób indywidualnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteo Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Ciekawy temat, nawet nie wiedziałem że tak działają ubezpieczenia.Moja mama ma haluksy, ale na operację nie chce iść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi