Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Rower - ubezpieczenie- gdzie najlepiej?

Matteo
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
Chodzi mi o kompleksowe ubezpieczenie, nie znam się na ubezpieczeniach. Już dzwoniłem w kilka miejsc i chyba wezmę za 149 zł w Cuk.No chyba że ktoś mi poleci tańsze ale żeby to był pakiet. Potrzebuję żeby działało w Polsce, zagranicę roweru nie biorę. Rowerem jeżdżę do pracy praktycznie cały rok i trochę trenuję ale amatorsko.

Z tego co napisałeś wnioskuję, że potrzebujesz ubezpieczenia NNW. W takiej sytuacji nie powinieneś się kierować ceną, a zakresem ubezpieczenia. Najtańsze ubezpieczenia zazwyczaj posiadają wiele wyłączeń oraz niskie sumy ubezpieczenia dlatego dobierz zakres odpowiedni do Twoich wymagań i w razie potrzeby dopłać :)

• 4 tygodnie później...
Jeszcze raz dziękuję za doradzenie,. Wziąłem to pod uwagę i faktycznie dokładnie poczytałem te polisy.Dałem te 149 zł, zobaczymy jak się ta pomoc rowerowa sprawdzi.Może za rok będę się mógł wypowiedzieć i ocenić.

Dużo ubezpieczycieli ma oferty ubezpieczeń roweru nie tylko CUK. Wiem, że oprócz tych popularnych PZU, warto zajrzeć na ofertę MySafety Twój Bezpieczny rower - wydaje mi się, że jest od kradzieży i napewno on następstw nieszczęśliwego wypadku komunikacyjnego, resztę proponuję dokładnie doczytać... też wertuje te oferty ostatnio....

• 2 tygodnie później...
Jakbym miał radzić komuś to podstawa to dokładnie czytać te umowy. Bo na pierwszy rzut oka to wiele pięknie wygląda:) ta oferta co mówisz też ją rozważałem, ale jednak wolałem kupić w Cuk . Kilka czynników o tym zdecydowało.

Quote:

Ta oferta co mówisz też ją rozważałem, ale jednak wolałem kupić w Cuk. Kilka czynników o tym zdecydowało.

Nie przesadzacie z tą reklamą? Cuk to multiagencja, więc oferuje takie same warunki jak inni pośrednicy, jedyna różnica może być w cenie...

• 3 tygodnie później...