Matteo Opublikowano 8 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 Jeżdżę dosyć dużo, chodzi mi głównie o to by ubezpieczyć się na okoliczność gdybym miał wypadek na rowerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz1661348271 Opublikowano 16 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Chodzi o ubezpieczenie dla Ciebie (np w razie złamań itp), czy ubezpieczenie OC, które pokryje koszty ewentualnych szkód na innych osobach i mieniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteo Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Chodzi mi o kompleksowe ubezpieczenie, nie znam się na ubezpieczeniach. Już dzwoniłem w kilka miejsc i chyba wezmę za 149 zł w Cuk.No chyba że ktoś mi poleci tańsze ale żeby to był pakiet. Potrzebuję żeby działało w Polsce, zagranicę roweru nie biorę. Rowerem jeżdżę do pracy praktycznie cały rok i trochę trenuję ale amatorsko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz1661348271 Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Z tego co napisałeś wnioskuję, że potrzebujesz ubezpieczenia NNW. W takiej sytuacji nie powinieneś się kierować ceną, a zakresem ubezpieczenia. Najtańsze ubezpieczenia zazwyczaj posiadają wiele wyłączeń oraz niskie sumy ubezpieczenia dlatego dobierz zakres odpowiedni do Twoich wymagań i w razie potrzeby dopłać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteo Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Jeszcze raz dziękuję za doradzenie,. Wziąłem to pod uwagę i faktycznie dokładnie poczytałem te polisy.Dałem te 149 zł, zobaczymy jak się ta pomoc rowerowa sprawdzi.Może za rok będę się mógł wypowiedzieć i ocenić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegarynka88 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Podbijam temat rowerów - czy istnieje jakiekolwiek ubezpieczenie, które można wykupić na wypadek kradzieży pojazdu spod sklepu/domu/itd.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek1 Opublikowano 3 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Dużo ubezpieczycieli ma oferty ubezpieczeń roweru nie tylko CUK. Wiem, że oprócz tych popularnych PZU, warto zajrzeć na ofertę MySafety Twój Bezpieczny rower - wydaje mi się, że jest od kradzieży i napewno on następstw nieszczęśliwego wypadku komunikacyjnego, resztę proponuję dokładnie doczytać... też wertuje te oferty ostatnio.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteo Opublikowano 16 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Jakbym miał radzić komuś to podstawa to dokładnie czytać te umowy. Bo na pierwszy rzut oka to wiele pięknie wygląda:) ta oferta co mówisz też ją rozważałem, ale jednak wolałem kupić w Cuk . Kilka czynników o tym zdecydowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz1661348271 Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Quote: Ta oferta co mówisz też ją rozważałem, ale jednak wolałem kupić w Cuk. Kilka czynników o tym zdecydowało. Nie przesadzacie z tą reklamą? Cuk to multiagencja, więc oferuje takie same warunki jak inni pośrednicy, jedyna różnica może być w cenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misza55 Opublikowano 7 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 A jaki jest sens ubezpieczania roweru? Przecież tam z reguły nie dostaniesz więcej niż jego 70% wartości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz1661348271 Opublikowano 8 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 misza55 wrote: A jaki jest sens ubezpieczania roweru? Przecież tam z reguły nie dostaniesz więcej niż jego 70% wartości... Chodzi o szkody wyrządzone podczas jazdy rowerem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi