polapolapola Opublikowano 16 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Moj tato zginal tragicznie po tym jak na samochod ktorym jecha do pracy spadlo sprochniale drzewo. W tym czasie szalal huragan Ksawery. Ewidentnie jest to wina zarzadcy drogi ktory drzewa sprochnialego nie usunal! Zycia mojego Taty nikt mi nie jest w stanie zwrocic i zadne pieniadze mi tego nie wynagrodza, jednakze nie wiem czy kwota ktora mi przedstawiono jest wlasciwa. Nie wiem czy powinnam przyjac ugode czy pojsc do sadu. Jaka kwota wchodzi w rachube? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pomocny-prawnik Opublikowano 16 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 jaką kwotę zaproponowali ?Należy się Tobie zadośćuczynienie oraz odszkodowanie za znaczne pogorszenie się sytuacji życiowej. Możliwa że również renta. Podaj swojego emaila zamiast małpy wpisz (at) a zanalizuję Twoją sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polapolapola Opublikowano 16 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 lacznie 70 000 zadoscuczynienia, mowia ze jesli jestem osoba dorosla nie ma mowy o odszkodowaniu za znaczne pogorszenie sie sytuacji zyciowej, nie mieszkam z rodzicami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Drapała Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Jeżeli chodzi o odszkodowanie za pogorszenie sytuacji życiowej, to nie ma znaczenia, czy jest Pani osobą dorosłą czy nie. Ważne jest np. czy pozostawała Pani na utrzymaniu ojca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej_Gryczka Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Wojciech Drapała wrote: Jeżeli chodzi o odszkodowanie za pogorszenie sytuacji życiowej, to nie ma znaczenia, czy jest Pani osobą dorosłą czy nie. Ważne jest np. czy pozostawała Pani na utrzymaniu ojca. Wg mnie dla wysokości stosownego odszkodowania ma wpływ wiek roszczącego, bo to pogorszenie u małoletniego w wieku 5-10 lat będzie o wiele większe, dłuższe, niż dla studenta, który jest u progu samodzielności życiowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prawnikLodz Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 To wszystkko zależy od tego ile Pan ma lat, jakie zarobki miała Pana ojciec, czy było to jedyne źródło utrzymania. Należą się Panu dwa rodzaje świadczeń1)odszkodowanie za pogorszenie sytuacji życiowej - tutaj ważne są elementy, które wymieniłem; jak zmieniła się sytuacja materialna po smierci ojca,2) zadośćuczynienie za śmierć (za krzywdę) - zaproponowana kwota wydaje się ok.Z czystej ciekawości - w jakim mieście miało miejsce zdarzenie ? (sądy w różnych regionach zasądzają różne kwoty) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi