camel Opublikowano 18 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2014 Witam, mam następujące pytanie - jechałem na motocyklu jako pasażer , w wyniku zaistniałej sytuacji wymuszonego przez wbiegającego psa na jezdnię ostrego hamowania doznałem kilku urazów tz między innymi straciłem uderzając twarzą w kask kierowcy dwa zęby jedynki górne od kilku dni utrzymuję się ból kręgosłupa szyjnego oraz częściowa utrata powonienia - czy należy mi się odszkodowanie z oc kierowcy motocykla czy z nnw czy z jednego i drugiego - jeszcze jedno pytanie - w jakiej wysokości mogę uzyskać odszkodowanie - motocykl ubezpieczony był w PZU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camel Opublikowano 18 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2014 zapomniałem dodać , że jest również wieloodłamowe złamanie nosa i usztywnienie ortopedyczne szyi kołnierzem na 4 tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pomocny-prawnik Opublikowano 19 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 Możesz ubiegać się o jedno i drugie. Dodatkowo możesz dochodzić zwrotu kosztów leczenia oraz zwrotu utraconego dochodu jak byłeś na L4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camel Opublikowano 20 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 dziękuje za odpowiedź - mam jeszcze jedno pytanie , bo różne opinie "chodzą po internecie" czy kierowca motocykla może zostać pociągnięty do odpowiedzialności za spowodowanie przytoczonej sytuacji ? gdzieś czytałem że tak , nawet jeżeli zrobił to nieumyślnie - jest to dla mnie co najmniej dziwne ponieważ nagłe hamowanie było wymuszone i ratował swoje i moje życie tym manewrem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pomocny-prawnik Opublikowano 20 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 była policja na miejscu zdarzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camel Opublikowano 20 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 nie nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pomocny-prawnik Opublikowano 20 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 wszystko zależy od ubezpieczyciela. Podaj swego emaila zamiast małpy napisz at a odezwę się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camel Opublikowano 20 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 camelu99atinteria.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi