ewelinak Opublikowano 21 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 witam chetnie pomogę w dochodzeniu odszkodowań głównie w wypadkach komunikacyjnych proszę o kontakt na meila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rkau81 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Witam, w dn. 20.07.2014r miałem kolizję drogową a mianowicieprzejeżdżając przez skrzyżowanie na zielonym świetle wjechał wepojazd który wjechał na skrzyżowanie na czerwonym świetle. Moje autozostało poważnie uszkodzone, nie nadawało się do dalszej jazdy izostało zabrane przez lawetę. Razem ze sprawcą napisaliśmyoświadczenie w którym przyznał się do winy, że to on spowodowałkolizję. Szkodę zgłosiłem do ubezpieczyciela sprawcy, dostałem pismoodnośnie przyznania odszkodowania( szkoda całkowita). Wrak auta za mojązgodą wystawili na licytację a resztę mieli mi przelać na konto. Terazubezpieczyciel ( AXA DIRECT) przesłał mi pismo w którym odmawiawypłaty odszkodowania uzasadniając iż wg ich ekspertyzy charakteruszkodzeń nie pasuje do opisanych okoliczności i że nie doszło dokontaktu w opisanych okolicznościach pomiędzy samochodami. Nadmieniam iżmam też świadka kolizji, który jest wpisany do oświadczenia.Proszę o pomoc, nie wiem co teraz zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Drapała Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Witam, Powinien Pan złożyć odwołanie od decyzji. Należy w nich wskazać okoliczności wypadku, powołać się na świadka, załączyć jego oświadczenie, opisać uszkodzenia. Jeżeli to nie pomoże, powinien Pan rozważyć drogę sądową. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kancelariabugaj Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Witam W odpowiedzi na odwołanie od decyzji dostanie Pan odpowiedź, że podtrzymują swoje stanowisko, także szkoda następnego miesiąca lub dwóch. Proponuję kontakt z kancelarią i skierowanie sprawy do sądu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rkau81 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Czy ktoś może polecić jakąś kancelarie lub zająć się tą sprawą, najlepiej w Warszawie, dodatkowo zgłosiłem szkodę z OC sprawcy i NWW uraz kręgosłupa, 2 tyg w kołnierzu i 6 tyg biegania po lekarzach i to nie koniec leczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi