Problem z ubezpieczeniem

Założył Aga-86, 23 lipca 2014 · 341 wyświetleń

Aga-86

Dzień dobry, mam pytanie dotyczące wypadku, któremu uległ mój chłopak. Jechał na rowerze, kierowca samochodu zajechał mu drogę i w konsekwencji mój chłopak wywrócił się i bardzo niefortunnie skręcił nogę, pękła mu kość sześcienna stopy. Niestety nie był w tamtym czasie ubezpieczony, niestety nie ma świadków tego zdarzenia. Czy jest jakaś szansa, aby otrzymał odszkodowanie, aby pokryć koszty leczenie, ponieważ ma niesprawną nogę i nie może podjąć nigdzie zatrudnienia.

Pozdrawiam

Andrzej_Gryczka
Czy na miejscy wypadku była policja, pogotowie ratunkowe, jacyś świadkowie? czy kierowca się zatrzymał, udzielił pomocy, znane są jego dane nr rejestracyjny pojazdu?
Pomocny-prawnik
istotne jest czy na miejscu zdarzenia była Policja bądź chociaż pogotowie ratunkowe? Jeżeli pamięta nr rejestracyjny to uda się ustalić dane sprawcy.
Aga-86
Niestety nie, nie zapamiętał nr rejestracyjnych, policji ani pogotowia też nie było. Mój chłopak zadzwonił do kolegi i ten zawiózł go do szpitala, źle zrobił, ale wiadomo emocje. Tylko czy teraz da się jeszcze coś zdziałać ?...
Andrzej_Gryczka

Aga-86 napisał(a):

Niestety nie, nie zapamiętał nr rejestracyjnych, policji ani pogotowia też nie było. Mój chłopak zadzwonił do kolegi i ten zawiózł go do szpitala, źle zrobił, ale wiadomo emocje. Tylko czy teraz da się jeszcze coś zdziałać ?...

Istotne jest to co podał przy przyjęciu do szpitala. W takiej sytuacji należałoby zawiadomić o zdarzeniu policję i jeśli sprawca nie zostanie ustalony to zgłosić roszczenie do UFG.

Aga-86
Bardzo dziękuję za odpowiedzi 🙂