ps3lukas Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Witam Ok 2 miesięcy temu miałem kolizję na motocyklu. Kierowca samochodu dostawczego wyjechał mi z bocznej ulicy. Hamując przewróciłem się. Motocykl uderzył w samochód, ja jakimś cudem wyhamowałem wcześniej. Ubezpieczyciel (Gothaer) przesłał mi wycenę naprawy motocykla. Niestety jest tam szkoda całkowita. Wartość motocykla została wyliczona na 12500. Koszt naprawy na niecałe 17000. Wyceny były zrobione programem info-ekspert (wartość motocykla) i audatex (koszt naprawy). Wg mnie wartość motocykla jest zaniżona (motocykle z tego roku kosztują minimum około 13-14 tys) W moim motocyklu jest też zamontowany markowy wydech za około 2.5 tys. Koszt naprawy również jest zawyżony. Oczywiście motocykl jest uszkodzony ale koszt jego naprawy nie powinien przekroczyć kwoty 8-10tys.Dla mnie dużo korzystniejsza byłaby wycena, w której koszt naprawy nie przekraczałby wartości motocykla. Szukam kontaktu do rzeczoznawcy, który urealni rzeczywistą wartość motocykla jak i koszt naprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Drapała Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Powinien Pan spróbować uzyskać wycenę (kosztorys) w warsztacie. Dobrze jest załączyć do odwołania wydruku ofert np. z Allegro i pokazać, że motocykl miał wyższą wartość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi