madzia1991 Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Witam miałam kolizję nie z mojej winy. Uznano szkodę całkowitą bo naprawa wynosi ponad 50tys zł. Wyceniono mi auto na kwotę 6500zł + 1750zł za pozostałości wystawione na aukcji. Łączna kwota to 8250zł. I moje pytanie jest takie skoro ja za samochód dałam 12000 zł ( nie liczę dodatkowych wydatków, napraw itp) i chciałabym kupić takie same auto jakie posiadam, ale ceny na allegro wahają się od 10000 do 150000, więc za kwotę która proponuje mi GEN**ALI nie jestem w stanie kupić takiego samego samochodu. I nie wiem czy warto się odwoływać czy policzą mi większą wartość auta. Według ich pisma wartość mojego auta to 8300zł, a na allegro są dopiero od 10000zł. Proszę o doradzenie czy warto się odwoływać czy brać to co proponują. Liczę na szybką pomoc. Mój samochód to peugeot 307 2.0 hdi 2002r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Drapała Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Radziłbym Pani się odwołać. Kto Pani wycenił naprawę? Czy rzeczoznawca ubezpieczyciela czy warsztat? Szczerze powiem, to bardzo dużo jak na samochód o takiej wartości. A co do wyceny pojazdu, to powinna Pani spróbować załączyć do odwołania wydruki ofert np. z Allegro, bo jest spory rozdźwięk między wyceną ubezpieczyciela a cenami na rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madzia1991 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Warsztat wycenił auto na ponad 9tysięcy ale generali i tak wysłało swojego rzeczoznawce który ustalił stawkę 8.300zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Drapała Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 A jak warsztat wycenił naprawę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi