Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Votum S.A. odszkodowania opinia o firmie

pytajnik
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, niedawno miałem wypadek drogowy, dość szybko i do szpitala i do domu przyszli do mnie przedstawiciele różnych firm, zgłosił się też przedstawiciel firmy Votum. Rozważam obecnie wybór firmy do prowadzenia sprawy między Votum a innymi. Prosiłbym was o szczere opinie o tej firmie - osób tych które miały styczność z firmą i zleciły sprawę. Agentom tej firmy z góry dziękuję za opinię, chciałbym usłyszeć coś konkretnego - odpowiedzi jak działają, ile kosztują ich usługi, czy pokryją koszty sądowe, kto prowadzi sprawę w sądzie, czy jest jakieś ryzyko i jakie są opinie na rynku o nich czy są skuteczni? dziękuje z góry za informacje!

pytajnik wrote:
Witam, niedawno miałem wypadek drogowy, dość szybko i do szpitala i do domu przyszli do mnie przedstawiciele różnych firm, zgłosił się też przedstawiciel firmy Votum. Rozważam obecnie wybór firmy do prowadzenia sprawy między Votum a innymi. Prosiłbym was o szczere opinie o tej firmie - osób tych które miały styczność z firmą i zleciły sprawę. Agentom tej firmy z góry dziękuję za opinię, chciałbym usłyszeć coś konkretnego - odpowiedzi jak działają, ile kosztują ich usługi, czy pokryją koszty sądowe, kto prowadzi sprawę w sądzie, czy jest jakieś ryzyko i jakie są opinie na rynku o nich czy są skuteczni? dziękuje z góry za informacje!
1. opinie są różne - głównie z racji pozyskiwania danych osobowych i sposobu dotarcia do Klienta - czego jesteś przykładem
2. informacje co do wysokości prowizji, warunków itp. będą w umowie, którą agent powinien pozostawić do wglądu
3. przy wyborze pełnomocnika proszę zwrócić uwagę na następujące elementy:
- wysokość prowizji
- kto uiszcza koszty sądowe
- od jakich składników roszczeń liczone jest odszkodowanie
- do kogo wpływają pieniądze z odszkodowania

Poza tym warto poszukać na rynku innych firm, niż bazować na tych które Pan nachodziły. Świadomy wybór jest najważniejszy. Z racji tego, że na zgłoszenie ma Pan min. 3 lata to warto dokładnie wszystko sprawdzić.

W przypadku pytań pozostaję do dyspozycji.

Witam.

Warto zwrócić uwagę czy taka firma ma własną kancelarię jak i własnych orzeczników. Co do wysokości odszkodowania proszę nie słuchać firm które gwarantują daną kwotę to jest nie możliwe.

Pozdrawiam

Rafał Herra

Z tego co wiem, Votum działa tak, że pobiera prowizję. Nie podadzą Ci konkretnego kosztu usługi. a wyliczą procent prowizji który pobiorą z wygranej sumy automatycznie. Z tego, co mi wiadomo, to jedyny koszt, jaki ponosisz. Współpracują z kancelarią adwokacką, nie pamiętam nazwy, która reprezentuje ich w sądzie. Ryzyko jakieś jest zawsze, ale głośno o nich ostatnio było bo wygrali 2 miliony dla poszkodowanej dziewczyny.

pytajnik wrote:
Hej,
skuteczności jeszcze nie znam, bo dopiero rozpocząłem przygodę z Votum, w podobnych okolicznościach jak Ty. Umowę podpisałem, więc na część pytań jestem w stanie odpowiedzieć:
1) Działają tak, że Ty zbierasz dokumentację i im przekazujesz - jeśli masz z czymś problem, robią to za Ciebie
2) Ceny są procentowe, czyli biorą prowizję dopiero po uzyskaniu odszkodowania, nie przed. jeśli nic nie uzyskają dla Ciebie nic nie zyskają.
3) Koszty sądowe - nie wiem. Niekoniecznie w ogole do sprawy w sądzie musi dojść, ale jeśli dojdzie to na pewno musisz o to dopytać. Moja sprawa nie jest skomplikowana i wątpię, by skończyła się w sądzie. A co do tego, kto prowadzi sprawę to oni mają kancelarię.
4) Mam nadzieję, że są skuteczni! :] Ja zaufałem głównie dlatego, że votum to wyrobiona marka i że nie muszę płacić za usługi.

W sumie jestem ich konkurencją, więc pewnie moja opinia nie będzie obiektywna, bo ja też otrzymuje wynagrodzenie procentowe. Wnerwiające jest na pewno, że przy przeniesieniu sprawy do innnej firmy robili problemy z wydaniem oryginałów dokumentacji.

Opinie są różne, to wiadomo...jak zresztą o każdej chyba istniejącej firmie....natomiast uważam że jest to w porządku firma. Sam korzystałem z ich usług i generalnie nie mam zastrzeżeń. No i co najważniejsze dostałem odszkodowanie za wypadek, któremu uległem.

odszkodowania a mi się należało. Pomogli z formalnościami a płatność to ich prowizja od wygranej kwoty. Niestety, ubezpieczyciele często starają się rękami i nogami wybronić z wypłacania pieniedzy...

• 3 tygodnie później...
no bo takie firmy wiedzą co robią....votum jest o tyle chyba ciekawe że nie bierze pieniędzy na wstępie, tylko dopiero po wywalczeniu odszkodowania. zresztą oni sami dobrze wiedzą co robią - w końcu znają się na tej robocie!

glacticus niestety mówi smutną prawdę - dlaczego ubezpieczycielowi ma aż tak zależeć na wypłacie wyższego odszkodowania? Oczywiście, to nie tak, że nagle wszyscy chcą działać na nasza szkodę. Ale warto w razie co zwrócić się do takiej właśnie jak Votum firmy.

wszyscy rejestrują się na tym forum i piszą jednego jedynego posta o firmie votum ahhh zbieg okoliczoności :) a np. wystarczy poczytać w internecie o sposobie pozyskiwania danych przez tą firmę

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Witam ja naszczęście miałem jeden wypadek drogowy i moją sprawe prowadzi "SUBSTYDIUM" z Krakowa chociaż sprawa niejest zakończona to z usług jestem bardzo zadowolony bo wszysko mam czarno na bialym.

• 1 miesiąc temu...

Wita, miałam przyjemność współpracować z firmą Votum oraz miałam przyjemność skorzystać z ich "usług"....szczerze nie polecam tej firmy.

Jestem w trakcie szukania firmy która odzyska mi w innej sprawie odszkodowanie i trafiłam nawet tutaj gdzieś na firmę AIF z Żernickiej we Wrocławiu czy ktoś zna tą firmę i może coś bliżej napisać???

• 2 tygodnie później...
  • 5 miesięcy temu...

UWAGA NA TE FIRME.

NIE MOGA WYSTEPOWAC SADOWNIE POZA GRANICAMI NASZEGO KRAJU GDYZ NIE MAJA UPRAWNIEN.

ODSYLAJA DO PLAZNYCH KANCELARI!!!

VOTUM TO POMYLKA.

Z POWODU ICH WOLNEGO DZIALANIA I WPROWADZENIA W BLAD STRACILEM KUPE KASY.

• 3 tygodnie później...
Ja korzystałam z ich usług po wypadku komunikacyjnym, tak jak w Twoim przypadku też skontaktował się ze mną przedstawiciel. Nie wiem jak jest w innych firmach, więc nie mogę porównywać, ale ja byłam zadowolona z obsługi. Umowa była krótka i zrozumiała, no i dostałam takie odszkodowanie, jakiego oczekiwałam.

• 2 tygodnie później...
jak korzystałam z ich usług to trafiłam na nich sama, poszukałam informacji jak to wygląda no i się zdecydowałam. rzetelna firma, przedstawili wyszystko tak jak rzeczywiście to później wyglądało, no i nie ma takiej nerwowej atmosfery jak z ubezpieczycielem

• 4 tygodnie później...
bardzo dobrze oceniam Votum, myślę że to bezpieczna firma i rzeczywiście warto skorzystać z ich usług, wiadomo jak jest na rynku teraz, pełno naciągania, tutaj się z tym nie spotkałem, umowa,wszystko jasne od początku, no i najważniejsze finał sprawy poszedł po mojej myśli

Witaj!

Opinie faktycznie są różne tak jako każdej innej firmie i kancelarii . Ciężko tak ogólnie wskazać tych lepszych i tych gorszych . Najlepiej opierać się opiniach znajomych , rodziny którzy już sprawdzili taką czy inną firmę, chociaż i tak nie jest pewne że opinia tych ludzi jest adekwatna do stanu faktycznego. Bo na pierwszy rzut oka komuś może się wydawać , że czas otrzymania świadczenia jak i kwota jest zadowalająca a potem może się okazać , że w innej firmie mogło być i szybciej i więcej. Nie ukrywam ,że reprezentuję jedną z tych firm ale nie jest to pierwsza z którą współpracuję. A dlaczego ? Ano własnie dlatego , że zdawało mi się że ta jest już super a się potem okazuje , że znalazła się lepsza. Ja stawiam na uczciwość i rzetelność więc dlatego ciągle poszukuję tych lepszych. Pamiętaj nie ważne są obiecanki cacanki , ważne są fakty. Jak chcesz to zadzwoń do mnie na numer 609817997 , to powiem Ci o co chodzi . Nie będę Cię do niczego namawiał . Sam zdecydujesz. Pozdrawiam.

Witaj!

Opinie faktycznie są różne tak jako każdej innej firmie i kancelarii . Ciężko tak ogólnie wskazać tych lepszych i tych gorszych . Najlepiej opierać się opiniach znajomych , rodziny którzy już sprawdzili taką czy inną firmę, chociaż i tak nie jest pewne że opinia tych ludzi jest adekwatna do stanu faktycznego. Bo na pierwszy rzut oka komuś może się wydawać , że czas otrzymania świadczenia jak i kwota jest zadowalająca a potem może się okazać , że w innej firmie mogło być i szybciej i więcej. Nie ukrywam ,że reprezentuję jedną z tych firm ale nie jest to pierwsza z którą współpracuję. A dlaczego ? Ano własnie dlatego , że zdawało mi się że ta jest już super a się potem okazuje , że znalazła się lepsza. Ja stawiam na uczciwość i rzetelność więc dlatego ciągle poszukuję tych lepszych. Pamiętaj nie ważne są obiecanki cacanki , ważne są fakty. Jak chcesz to zadzwoń do mnie na numer 609817997 , to powiem Ci o co chodzi . Nie będę Cię do niczego namawiał . Sam zdecydujesz. Pozdrawiam.

• 1 miesiąc temu...

Marcin Bereszyński wrote:

Ja osobiście nie polecam. Przegrali z ubezpieczycielem, który nie chcial wypłacić odszkodowania, a jak zgłosiłem się do DRB to bez problemu załatwili mi moje odszkodowanie.

Votum przegrało w sądzie sprawę z TU, a później DRB wygrało tą samą sprawę? Dobrze rozumuję???

Zapewne Andrzeju. Dla DRB res iudicata to nie przeszkoda :)

A tak na marginesie - logicznie myślący potencjalny klient (a myślę, że większość jest takich), potrafi rozróżnić wypowiedzi prawdziwe od typowych oszczerstw, jakich przykłady mamy wyżej.

p.s. osobom z konkurencyjnych firm doradzam, aby w przypadku nieprawdziwych twierdzeń na temat ich firm, występowali z roszczeniami cywilnoprawnymi przeciwko osobom, które szkalują ich dobre imię.

• 1 miesiąc temu...

nie miałem przyjemności z Votum, inne duże mnie rozczarowały.

Votum napewno ma masę agentów i kontaktów "na dane" - przy kraksie byli jak to się mówi "od razu". Zastrzegam że te kontakty "na dane" to nie uważam że robi to samo VOTUM - raczej prywatne inicjatywy ich współpracowników. Firma musi być przecież "biała". Ale co nagle to po diable, za szybko, za nerwowo, za duży pressing i mieli po sprawie - rodzina żony na spokojnie wybrała pełnomocnika po miesiącu a może i dwóch nie pamiętam już, zadecydowały zapisy umów w kwesti reprezentacji sądowej i jej kosztów (pokrywanych zaliczkowo przez firmę).

O firmie sporo można poczytać w sieci - raczej bez zachwytów.

• 9 miesięcy temu...
Hej , ja również korzystałam z kancelarii votum . i szczerze , jak najbardziej polecam . I wgl troche się zdziwiłam jak tu weszlam i zobaczylam te negatywne opinie . bo nam bardzo pomogli ,a konkretnie mężowi , który uległ wypadkowi . wszytsko dostał w terminie , był informowany o przebiegu sprawy na bieżąco cały czas .