pytajnik Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Witam, niedawno miałem wypadek drogowy, dość szybko i do szpitala i do domu przyszli do mnie przedstawiciele różnych firm, zgłosił się też przedstawiciel firmy Votum. Rozważam obecnie wybór firmy do prowadzenia sprawy między Votum a innymi. Prosiłbym was o szczere opinie o tej firmie - osób tych które miały styczność z firmą i zleciły sprawę. Agentom tej firmy z góry dziękuję za opinię, chciałbym usłyszeć coś konkretnego - odpowiedzi jak działają, ile kosztują ich usługi, czy pokryją koszty sądowe, kto prowadzi sprawę w sądzie, czy jest jakieś ryzyko i jakie są opinie na rynku o nich czy są skuteczni? dziękuje z góry za informacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej_Gryczka Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 pytajnik wrote:Witam, niedawno miałem wypadek drogowy, dość szybko i do szpitala i do domu przyszli do mnie przedstawiciele różnych firm, zgłosił się też przedstawiciel firmy Votum. Rozważam obecnie wybór firmy do prowadzenia sprawy między Votum a innymi. Prosiłbym was o szczere opinie o tej firmie - osób tych które miały styczność z firmą i zleciły sprawę. Agentom tej firmy z góry dziękuję za opinię, chciałbym usłyszeć coś konkretnego - odpowiedzi jak działają, ile kosztują ich usługi, czy pokryją koszty sądowe, kto prowadzi sprawę w sądzie, czy jest jakieś ryzyko i jakie są opinie na rynku o nich czy są skuteczni? dziękuje z góry za informacje!1. opinie są różne - głównie z racji pozyskiwania danych osobowych i sposobu dotarcia do Klienta - czego jesteś przykładem2. informacje co do wysokości prowizji, warunków itp. będą w umowie, którą agent powinien pozostawić do wglądu3. przy wyborze pełnomocnika proszę zwrócić uwagę na następujące elementy:- wysokość prowizji- kto uiszcza koszty sądowe- od jakich składników roszczeń liczone jest odszkodowanie- do kogo wpływają pieniądze z odszkodowaniaPoza tym warto poszukać na rynku innych firm, niż bazować na tych które Pan nachodziły. Świadomy wybór jest najważniejszy. Z racji tego, że na zgłoszenie ma Pan min. 3 lata to warto dokładnie wszystko sprawdzić.W przypadku pytań pozostaję do dyspozycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rherra7 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Witam.Warto zwrócić uwagę czy taka firma ma własną kancelarię jak i własnych orzeczników. Co do wysokości odszkodowania proszę nie słuchać firm które gwarantują daną kwotę to jest nie możliwe.PozdrawiamRafał Herra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwij32 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Z tego co wiem, Votum działa tak, że pobiera prowizję. Nie podadzą Ci konkretnego kosztu usługi. a wyliczą procent prowizji który pobiorą z wygranej sumy automatycznie. Z tego, co mi wiadomo, to jedyny koszt, jaki ponosisz. Współpracują z kancelarią adwokacką, nie pamiętam nazwy, która reprezentuje ich w sądzie. Ryzyko jakieś jest zawsze, ale głośno o nich ostatnio było bo wygrali 2 miliony dla poszkodowanej dziewczyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegarynka88 Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 pytajnik wrote:Witam, niedawno miałem wypadek drogowy, dość szybko i do szpitala i do domu przyszli do mnie przedstawiciele różnych firm, zgłosił się też przedstawiciel firmy Votum. Rozważam obecnie wybór firmy do prowadzenia sprawy między Votum a innymi. Prosiłbym was o szczere opinie o tej firmie - osób tych które miały styczność z firmą i zleciły sprawę. Agentom tej firmy z góry dziękuję za opinię, chciałbym usłyszeć coś konkretnego - odpowiedzi jak działają, ile kosztują ich usługi, czy pokryją koszty sądowe, kto prowadzi sprawę w sądzie, czy jest jakieś ryzyko i jakie są opinie na rynku o nich czy są skuteczni? dziękuje z góry za informacje!Hej,skuteczności jeszcze nie znam, bo dopiero rozpocząłem przygodę z Votum, w podobnych okolicznościach jak Ty. Umowę podpisałem, więc na część pytań jestem w stanie odpowiedzieć:1) Działają tak, że Ty zbierasz dokumentację i im przekazujesz - jeśli masz z czymś problem, robią to za Ciebie2) Ceny są procentowe, czyli biorą prowizję dopiero po uzyskaniu odszkodowania, nie przed. jeśli nic nie uzyskają dla Ciebie nic nie zyskają.3) Koszty sądowe - nie wiem. Niekoniecznie w ogole do sprawy w sądzie musi dojść, ale jeśli dojdzie to na pewno musisz o to dopytać. Moja sprawa nie jest skomplikowana i wątpię, by skończyła się w sądzie. A co do tego, kto prowadzi sprawę to oni mają kancelarię.4) Mam nadzieję, że są skuteczni! :] Ja zaufałem głównie dlatego, że votum to wyrobiona marka i że nie muszę płacić za usługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prawnikLodz Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 W sumie jestem ich konkurencją, więc pewnie moja opinia nie będzie obiektywna, bo ja też otrzymuje wynagrodzenie procentowe. Wnerwiające jest na pewno, że przy przeniesieniu sprawy do innnej firmy robili problemy z wydaniem oryginałów dokumentacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grubster Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Opinie są różne, to wiadomo...jak zresztą o każdej chyba istniejącej firmie....natomiast uważam że jest to w porządku firma. Sam korzystałem z ich usług i generalnie nie mam zastrzeżeń. No i co najważniejsze dostałem odszkodowanie za wypadek, któremu uległem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galacticus Opublikowano 2 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 odszkodowania a mi się należało. Pomogli z formalnościami a płatność to ich prowizja od wygranej kwoty. Niestety, ubezpieczyciele często starają się rękami i nogami wybronić z wypłacania pieniedzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dino Opublikowano 17 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 no bo takie firmy wiedzą co robią....votum jest o tyle chyba ciekawe że nie bierze pieniędzy na wstępie, tylko dopiero po wywalczeniu odszkodowania. zresztą oni sami dobrze wiedzą co robią - w końcu znają się na tej robocie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krajan Opublikowano 24 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 glacticus niestety mówi smutną prawdę - dlaczego ubezpieczycielowi ma aż tak zależeć na wypłacie wyższego odszkodowania? Oczywiście, to nie tak, że nagle wszyscy chcą działać na nasza szkodę. Ale warto w razie co zwrócić się do takiej właśnie jak Votum firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blazej.Andruszkiewicz Opublikowano 24 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 wszyscy rejestrują się na tym forum i piszą jednego jedynego posta o firmie votum ahhh zbieg okoliczoności a np. wystarczy poczytać w internecie o sposobie pozyskiwania danych przez tą firmę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dino Opublikowano 11 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 no nie wiem ja się wypowiadam bo akurat mam doświadczenie takie a nie inne z nimi i jestem zadowolony! a tak na prawde o jakiejkolwiek innej firmie tego typu się poczyta to można na prawde różne opinie znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galacticus Opublikowano 31 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 no właśnie - nie tylko Ci zawiedzeni piszą opinie w necie - są ludzie, którzy pochwalą firmę jesli spełniła ich oczekiwania i ja do takich właśnie należę i dlatego pozytywna opinia o Votum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blazej.Andruszkiewicz Opublikowano 31 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,16868384,Odwiedzil_go_w_szpitalu_agent__Zaplacil_za_to_18_tys_.html#BoxBizTxt Art. o tej firmie. Zapłacił 18 tyś zł.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basbas Opublikowano 22 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 no nie wiem, ja generalnie jestem zadowolony z Votum bo sam się do nich zgłosiłem w zeszłym roku i było wszystko w porządku. także nie mam zastrzeżeń...a ile firm tyle będzie opinii.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekw Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Witam ja naszczęście miałem jeden wypadek drogowy i moją sprawe prowadzi "SUBSTYDIUM" z Krakowa chociaż sprawa niejest zakończona to z usług jestem bardzo zadowolony bo wszysko mam czarno na bialym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulina_w Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Wita, miałam przyjemność współpracować z firmą Votum oraz miałam przyjemność skorzystać z ich "usług"....szczerze nie polecam tej firmy.Jestem w trakcie szukania firmy która odzyska mi w innej sprawie odszkodowanie i trafiłam nawet tutaj gdzieś na firmę AIF z Żernickiej we Wrocławiu czy ktoś zna tą firmę i może coś bliżej napisać??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marrka Opublikowano 21 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 ja też miałam okazję współpracować z nimi i nie mam zastrzeżeń...nie wiem od czego to zależy ale ja nie mam do nich nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 22 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 UWAGA NA TE FIRME.NIE MOGA WYSTEPOWAC SADOWNIE POZA GRANICAMI NASZEGO KRAJU GDYZ NIE MAJA UPRAWNIEN.ODSYLAJA DO PLAZNYCH KANCELARI!!!VOTUM TO POMYLKA.Z POWODU ICH WOLNEGO DZIALANIA I WPROWADZENIA W BLAD STRACILEM KUPE KASY. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loveparis Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Ja korzystałam z ich usług po wypadku komunikacyjnym, tak jak w Twoim przypadku też skontaktował się ze mną przedstawiciel. Nie wiem jak jest w innych firmach, więc nie mogę porównywać, ale ja byłam zadowolona z obsługi. Umowa była krótka i zrozumiała, no i dostałam takie odszkodowanie, jakiego oczekiwałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasja Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 jak korzystałam z ich usług to trafiłam na nich sama, poszukałam informacji jak to wygląda no i się zdecydowałam. rzetelna firma, przedstawili wyszystko tak jak rzeczywiście to później wyglądało, no i nie ma takiej nerwowej atmosfery jak z ubezpieczycielem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamelot Opublikowano 22 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 bardzo dobrze oceniam Votum, myślę że to bezpieczna firma i rzeczywiście warto skorzystać z ich usług, wiadomo jak jest na rynku teraz, pełno naciągania, tutaj się z tym nie spotkałem, umowa,wszystko jasne od początku, no i najważniejsze finał sprawy poszedł po mojej myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budrys70 Opublikowano 25 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Witaj! Opinie faktycznie są różne tak jako każdej innej firmie i kancelarii . Ciężko tak ogólnie wskazać tych lepszych i tych gorszych . Najlepiej opierać się opiniach znajomych , rodziny którzy już sprawdzili taką czy inną firmę, chociaż i tak nie jest pewne że opinia tych ludzi jest adekwatna do stanu faktycznego. Bo na pierwszy rzut oka komuś może się wydawać , że czas otrzymania świadczenia jak i kwota jest zadowalająca a potem może się okazać , że w innej firmie mogło być i szybciej i więcej. Nie ukrywam ,że reprezentuję jedną z tych firm ale nie jest to pierwsza z którą współpracuję. A dlaczego ? Ano własnie dlatego , że zdawało mi się że ta jest już super a się potem okazuje , że znalazła się lepsza. Ja stawiam na uczciwość i rzetelność więc dlatego ciągle poszukuję tych lepszych. Pamiętaj nie ważne są obiecanki cacanki , ważne są fakty. Jak chcesz to zadzwoń do mnie na numer 609817997 , to powiem Ci o co chodzi . Nie będę Cię do niczego namawiał . Sam zdecydujesz. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budrys70 Opublikowano 25 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Witaj! Opinie faktycznie są różne tak jako każdej innej firmie i kancelarii . Ciężko tak ogólnie wskazać tych lepszych i tych gorszych . Najlepiej opierać się opiniach znajomych , rodziny którzy już sprawdzili taką czy inną firmę, chociaż i tak nie jest pewne że opinia tych ludzi jest adekwatna do stanu faktycznego. Bo na pierwszy rzut oka komuś może się wydawać , że czas otrzymania świadczenia jak i kwota jest zadowalająca a potem może się okazać , że w innej firmie mogło być i szybciej i więcej. Nie ukrywam ,że reprezentuję jedną z tych firm ale nie jest to pierwsza z którą współpracuję. A dlaczego ? Ano własnie dlatego , że zdawało mi się że ta jest już super a się potem okazuje , że znalazła się lepsza. Ja stawiam na uczciwość i rzetelność więc dlatego ciągle poszukuję tych lepszych. Pamiętaj nie ważne są obiecanki cacanki , ważne są fakty. Jak chcesz to zadzwoń do mnie na numer 609817997 , to powiem Ci o co chodzi . Nie będę Cię do niczego namawiał . Sam zdecydujesz. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palczka Opublikowano 25 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 ja tam jestem zadowolona z Votum, pomogli mi, ułatwili walke z ubezpieczycielem, skutecznie...także ja nie narzekam, forma na plus! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej_Gryczka Opublikowano 13 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Marcin Bereszyński wrote: Ja osobiście nie polecam. Przegrali z ubezpieczycielem, który nie chcial wypłacić odszkodowania, a jak zgłosiłem się do DRB to bez problemu załatwili mi moje odszkodowanie. Votum przegrało w sądzie sprawę z TU, a później DRB wygrało tą samą sprawę? Dobrze rozumuję??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_ Opublikowano 13 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Zapewne Andrzeju. Dla DRB res iudicata to nie przeszkoda A tak na marginesie - logicznie myślący potencjalny klient (a myślę, że większość jest takich), potrafi rozróżnić wypowiedzi prawdziwe od typowych oszczerstw, jakich przykłady mamy wyżej. p.s. osobom z konkurencyjnych firm doradzam, aby w przypadku nieprawdziwych twierdzeń na temat ich firm, występowali z roszczeniami cywilnoprawnymi przeciwko osobom, które szkalują ich dobre imię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_ Opublikowano 16 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Jakiś link do konkretnego artykułu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ksawery78 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 nie miałem przyjemności z Votum, inne duże mnie rozczarowały.Votum napewno ma masę agentów i kontaktów "na dane" - przy kraksie byli jak to się mówi "od razu". Zastrzegam że te kontakty "na dane" to nie uważam że robi to samo VOTUM - raczej prywatne inicjatywy ich współpracowników. Firma musi być przecież "biała". Ale co nagle to po diable, za szybko, za nerwowo, za duży pressing i mieli po sprawie - rodzina żony na spokojnie wybrała pełnomocnika po miesiącu a może i dwóch nie pamiętam już, zadecydowały zapisy umów w kwesti reprezentacji sądowej i jej kosztów (pokrywanych zaliczkowo przez firmę). O firmie sporo można poczytać w sieci - raczej bez zachwytów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilunia Opublikowano 27 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 Hej , ja również korzystałam z kancelarii votum . i szczerze , jak najbardziej polecam . I wgl troche się zdziwiłam jak tu weszlam i zobaczylam te negatywne opinie . bo nam bardzo pomogli ,a konkretnie mężowi , który uległ wypadkowi . wszytsko dostał w terminie , był informowany o przebiegu sprawy na bieżąco cały czas . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi