Jump to content
Forum Odszkodowania

stluczka Insignia 2011 jakie czesci ??

mari000
 Share

Recommended Posts

Witam serdecznie , posiadam auto marki opel insignia rok 1.03.2011 moje pyanie brzim czy naleza mi sie czesci orginalne salonowe , mialem stluczke nie z mojej winny , chcem odac auto do naprawy w chwili obecnej czekam na rzeczoznawce ale slyszalem opinie ze auto juz sie nie kwalifikuje sie na nowe oryginalne czesci czy to prawda ?? a drugie pytanie brzmi nastepujaco : przed stluczka w ktorej ucierpial caly zderzak tylni mialem go przetartego ktos na parkingu go przetarl , nie zglaszalem szkody teraz juz po stluce zderzak jest calkowicie polamany , czy rzeczoznawca moze sie do tego przyczepic (zderzak przerysowany ) ??

Witam,

auto 3-letnie kwalifikuje się jako nowe, przysługuje Panu odszkodowanie za naprawę z uwzględnieniem części nowych, oryginalnych. Znam przypadki przyznawania takiego odszkodowania dla nawet 8 letnich.

Oczywiście lepiej jak rzeczoznawca tego nie zauważy, ale nie powinno to mieć wpływu na wycenę naprawy.

Witam.

Ubezpieczalnie zaniżają wysokość odszkodowań o ponad połowę. Zaniżają ceny robotogodzin, amortyzacji na częściach i wstawiają zamienniki. Z doświadczenia wiem, że przed sądem auta do 10 lat są naprawiane na częściach oryginalnych.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
 Share

• Create New...