Bunta Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Witam! W sobotę miałem przykrą sytuacje, a mianowicie spowodowałem wypadek. Jechałem za samochodem poza terenem zabudowanym, wszystko przepisowo 90 km/h. Droga prowadziła pod górę, jako, że trzymałem się za blisko jadącego przede mną Audi, nie widziałem jadących rowerzystów. Kierowca Audi również zobaczył ich dopiero na szczycie i zaczął hamować, ja niestety się nie wyrobiłem i uderzyłem w niego. Niestety nie miałem możliwości zjechania na lewy pas, gdyż jechała nim kolumna samochodów. Audi szkoda całkowita, mój samochód do odratowania. W momencie gdy uderzyłem w Audi, te odskoczyło i uderzyło w rowerzyste (otarcie na łokciu, nic poza tym). Przyjechała policja i z tego względu, że prawo jazdy posiadam od niecałego roku (9 miesięcy) zostało mi ono zabrane. Policjant powiedział, że będą do mnie dzwonić z komendy, kiedy mam się stawić w sprawie tego prawa jazdy i tam mi powiedzą na ile mi je zabiorą. I tu rodzi się pytanie, na ile mogę mi zabrać prawo jazdy i czy jest możliwość uniknięcia tego kosztem grzywny? Dodam, że nie dostałem mandatu, jedyne co otrzymałem, to pokwitowanie za prawo jazdy. Liczę na szybką odpowiedź i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bunta Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 refresh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bunta Opublikowano 1 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 w chuj pomocna strona, nie ma co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Drapała Opublikowano 2 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 Na jakiej podstawie prawnej odebrali Ci prawo jazdy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi