vikidark Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Ostatnio dowiedziałam się, że są firmy mogące uzyskać odszkodowanie z OC dla poszkodowanych w wypadku samochodowym. Chciałabym się dowiedzieć czy jest jakaś skuteczna firma na Górnym Śląsku zajmująca się taką taką pomocą. Wiem, że takie firmy mogą brać za usługę od 20% do 50% więc zależałoby mi na spółce, która nie żeruje na poszkodowanych i nie pobiera za każdym razem maksymalnego procentu, a dodatkowo żeby byli uczciwi. Wypadek miałam w Bielsku Białej w wyniku czego złamałam ręke (jako pasażer), o dziwo przyjechał do mnie pan z takiej firmy o nazwie Iridium, mającej tam siedzibę. Czy miał ktoś z nią do czynienia. Dziwi mnie, i troche mam podejrzenia, że tak im zależy na kliencie, że sami przyjechali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pomocny-prawnik Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 patrzę na stronę Iridium, adres email zrobiony na wirtualnej polsce (portalu ogólnodostępnym).. wygląda to mało profesjonalnie. Najważniejsza jest jednak analiza dokumentacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vikidark Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Pomocny-prawnik wrote: patrzę na stronę Iridium, adres email zrobiony na wirtualnej polsce (portalu ogólnodostępnym).. wygląda to mało profesjonalnie. Najważniejsza jest jednak analiza dokumentacji Hmm no właśnie zastanawiam się czy może po prostu się zgodzić i dokładnie przeczytać umowę, do przyszłego tygodnia musiałabym się zdecydować dlatego czekam na opinie ludzi, albo nazwy sprawdzonych firm ze Śląska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pomocny-prawnik Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 vikidark ogólnie nie musi to być firma, ze sląska. Teraz firmy są ogólnopolskie. Powiedz jaka prowizje Tobie zaproponowali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vikidark Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Pomocny-prawnik wrote:vikidark ogólnie nie musi to być firma, ze sląska. Teraz firmy są ogólnopolskie. Powiedz jaka prowizje Tobie zaproponowali?Ten pan powiedział, że wezną 20%, nie więcej..Wolałabym jednak bardziej firmę na miejscu z biurem w miare blisko.. Bo nie raz się zdarza, że trzeba się po coś zgłosić i wolę jednak umowę pisemną niż telefoniczną (jeżeli jest w tym "dziale" taka możliwość) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pomocny-prawnik Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 nie no umowy zawsze są pisemne nie spotkałem się aby była telefoniczna. 20 % + VAT zapewne. Prowizja jest w miarę. chociaż mogła by być niższa. Czy była na miejscu policja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vikidark Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Pomocny-prawnik wrote: nie no umowy zawsze są pisemne nie spotkałem się aby była telefoniczna. 20 % + VAT zapewne. Prowizja jest w miarę. chociaż mogła by być niższa. Czy była na miejscu policja? no chyba że powiedział już z vatem procent, bo próbowałam też szukać opinii i ktoś pisał, że wynegocjował sobie 15% z nimi Tak policja była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pomocny-prawnik Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Powiem tak jestem byłym likwidatorem szkód osobowych i rent Grupy PZU, nie spotkałem się w swojej pracy z nimi. Ale wszystko jest Twoją decyzją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vikidark Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Pomocny-prawnik wrote: Powiem tak jestem byłym likwidatorem szkód osobowych i rent Grupy PZU, nie spotkałem się w swojej pracy z nimi. Ale wszystko jest Twoją decyzją Hmm no pewnie są mało znani, to jest chyba firma która ma siedzibę w Bielsku i nigdzie więcej, więc nie są firmą ogólnopolską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pomocny-prawnik Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 tzn. przeważnie każda firma operuje na terenie całej polsce. To też nie znaczy, że jak są nie znani to są nie skuteczni. Najważniejsza jest dokładna analiza umowy. Czy pobierają prowizję np. od kosztów leczenia czy nie.Kto pokrywa koszty sądowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vikidark Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Pomocny-prawnik wrote:tzn. przeważnie każda firma operuje na terenie całej polsce. To też nie znaczy, że jak są nie znani to są nie skuteczni. Najważniejsza jest dokładna analiza umowy. Czy pobierają prowizję np. od kosztów leczenia czy nie.Kto pokrywa koszty sądowe.Z tego co mówił to nie biorą ani pieniędzy na pokrycie kosztów w sądzie ani na leczenie, jedyne pieniądze które im daje to ten procent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agenda Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2014 vikidark wrote:Pomocny-prawnik wrote:tzn. przeważnie każda firma operuje na terenie całej polsce. To też nie znaczy, że jak są nie znani to są nie skuteczni. Najważniejsza jest dokładna analiza umowy. Czy pobierają prowizję np. od kosztów leczenia czy nie.Kto pokrywa koszty sądowe.Z tego co mówił to nie biorą ani pieniędzy na pokrycie kosztów w sądzie ani na leczenie, jedyne pieniądze które im daje to ten procentTo co mówi nie koniecznie musi mieć odzwierciedlenie w rzeczywistości musi być napisane w umowie. Profesjonalna firma działająca na terenie całej polski ma właśnie taki zapis w umowie o pełnomocnictwo. Również prowizja powinna być zapisana ile wynosi bez vatu a ile z nim bo jeśli te 20% jest podane bez vatu to koniec końców prowizja jaką pobierze firma będzie 24.6% od uzyskanego zadośćuczynienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej_Gryczka Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 1. fakt, że firma jest mała, czy lokalna nie znaczy, że jest zła - ważne czy osoba która ją prowadzi, czy zatrudnieni w firmie ludzie mają odpowiednie kwalifikacje, a może przede wszystkim doświadczenie. 2. pełnomocnik nie musi być z miejsca lub z okolicy, z której jest poszkodowany (oczywiście jest to ułatwienie bo zawsze można podjechać do pełnomocnika, porozmawiać itp.) - czasami prowadzę sprawy Klientów, których nie widziałem na oczy np. z Gdańska, czy ze Śląska (umowa zawierana za pośrednictwem poczty). 3. w przypadku umowy warto zwrócić uwagę na:- wysokość prowizji- kto uiszcza koszty sądowe- na czyje konto idą pieniądze 4. warto porównywać oferty, analizować umowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej_Gryczka Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 A czy przedstawiciel kancelarii potrafi udzielić jakiejś merytorycznej odpowiedzi na pytania forumowiczów, czy tylko bezmyślnie wklejać ten sam tekst z numerem telefonu? Bo słaba taka reklama wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1979 Opublikowano 30 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Nie mieszkam na Śląsku, dlatego w ogóle nie orientuję się w tamtejszych firmach, ale może skorzystać z jakiejś firmy spoza Śląska? Chociażby MK-Finanse? Polecam Ci tę firmę z własnego doświadczenia, w styczniu tego roku maska mojego samochodu została dosłownie zgnieciona przez parkujący samochód, szkoda została zakwalifikowana jako szkoda częściowa, a kosztorys naprawy był sporo zaniżony. Sprawa niestety miała swój finał w sądzie, ale to właśnie dzięki MK-Finanse odzyskałem swoje pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blazej.Andruszkiewicz Opublikowano 30 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 mk-finanse 30 % prowizji lub więcej .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1979 Opublikowano 30 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Blazej.Andruszkiewicz wrote: mk-finanse 30 % prowizji lub więcej .. To zależy od sprawy, w moim przypadku było to 40%, jednak i tak uzyskałem trzy razy więcej (po odliczeniu prowizji) niż oferował mi ubezpieczyciel. Każda firma bierze prowizje za walkę o odszkodowanie. W moim przypadku MK-Finanse opłaciło również wszystkie koszty związane ze sprawą sądową (opłaty za biegłych, wpis sądowy itd) - dlatego według mnie ta prowizja jest całkowicie uzasadniona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blazej.Andruszkiewicz Opublikowano 30 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 40 % mato bosko ... Prawo wyboru... Są firmy które za 20 % opłacają takie koszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1979 Opublikowano 30 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Nie chcę wdawać się w szczegóły, ale są różne firmy. Ja akurat zdecydowałem się na MK-Finanse, bo wiedziałem, że z nimi mam dużą szansę na uzyskanie należnego mi odszkodowania. Nie pomyliłem się, bo sprawa skończyła się dla mnie pozytywnie. Chyba nie mam nic więcej do powiedzenia w tym temacie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej_Gryczka Opublikowano 31 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Mariusz1979 wrote: bo wiedziałem, że z nimi mam dużą szansę na uzyskanie należnego mi odszkodowania. Pozdrawiam A skąd Pan to wiedział ?? Ktoś wróżył ze szklanej kuli ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi