W sierpniu 2005 roku mialam powazny wypadek: wieloodłamowe kompresyjne zlamanie kregoslupa w odcinku piersiowo-ledzwiowym. Leczono mnie zachowawczo czyli gips a pozniej gorset,Niestety nastapilo pogorszenie przez zaniedbanie z jednego z lekarzy bo powinnam byc operowana w ciagu 3 m-cy od wyapdku a on zwlekal prawie rok az wkoncu poweidzial ze on sie nie podejmie tej operacji bo jest ona zbyt ryzykowna i sie boi. Na szczescie znalazlam dosc szybko innego wspanialego neurochirurga ktory ze swoim zepsolem zgodzil sie mnie zoperowac. Operacje mialam 25 pazdzernika 2006 trwala 12 godzin- polegala na zalozeniu stablizacji i koszyczka. Niestety wystapily po niej komplikacje - głęboki niedowlad lewej konczyny dolnej. Spowodowane to bylo odlamaniem sie kawalka kręgu i usisniecie rdzenia kregowego. 27 pazdziernika bylam reoperowana. Operacja udala sie. Niestety w dlaszym ciagu mam ciagle bole kregoslupa, brak czucia głebokiego po lewej stronie brzucha i pleców oraz zaburzenia czucia powierzchownego w lewej nodze, jest ona duzo słabsza. W czerwcu zlozylam wniosek do pzu o odszkodowanie. Komisja nie poweim zeby byla fachowa bo lekarz ktory mnie tam ogladal pierwsze pytanie ktore mi zadal to slytal po czym mam taka duza blizne na boku (operacje mialam z dojscia przedniego czyli mam ciecie od kregoslupa po lewej stronie az do olca biodrowego lewego) Lekarz ktory jest ortopeda wydaje mi sie powinien znac sie na tych sprawach a njie pytac skad to lub po czym ta blizna. Po obstukaniu mnie mloteczkiem stwierdzil ze nie ma odruchow w kolanie i stopie ale ze to moze minie. Dostalam tylko 10 % uszczerbku na zdrowiu. Nie pamietam czy wtedy zaznaczylam ze rehabilitacjia zostala zakonczona. Tak szczerze mowiac to moja rehabilitacja bedzie trwac juz do konca zycia. Zlozylam odwolanie w sprawie ponownej komisji ale odpowiedz ybla negatywna. wedlug nich lekarz przeprowadzil badanie poprawinei. Moje pytanie jest takie czy moge zlozyc poniwnie wniosek o odszkodowanie do PZU tym bardziej ze nie czuje sie lepiej tylko gorzej. Niestety na odszkodowanie od sprawcy wypadku nie moge za bardzo liczyc bo staram sie o nie juz ponad rok i firma kotra sie ta sprawa zajmuje nie moze wyegzekwowac odszkodowania.
Pozdrawiam i bede wdzeczna za jaka kolwiek rade