zaniżone odszkodowanie - co robic?

Założył blunote23, 13 listopada 2014 · 360 wyświetleń

blunote23
Jakis czas tem mialam kolizje nie z mojej winy, dosyc powazna bo koszty naprawy samochodu byly spore, oczywioscie domagalam sie odszkowania z racji powaznych szkod jednak zostalo ono znacznie obniżone. Nie wiem co mam robci a odpuszczac nie chce. Z drugiej strony nie mam nerwow na wytaczanie sprawy w sadzie. Sa jakies inne sposoby na rozwiazanie takiego problemu? Ktos mial sytacje tego typu moze sie orientuje...dzieki za wszelka pomoc
Andrzej_Gryczka

blunote23 napisał(a):

Jakis czas tem mialam kolizje nie z mojej winy, dosyc powazna bo koszty naprawy samochodu byly spore, oczywioscie domagalam sie odszkowania z racji powaznych szkod jednak zostalo ono znacznie obniżone. Nie wiem co mam robci a odpuszczac nie chce. Z drugiej strony nie mam nerwow na wytaczanie sprawy w sadzie. Sa jakies inne sposoby na rozwiazanie takiego problemu? Ktos mial sytacje tego typu moze sie orientuje...dzieki za wszelka pomoc

Bez zaznajomienia się z dokumentacją szkodą trudno doradzić jakiekolwiek działanie, bo nie wiadomo z jakich powodów i czy faktycznie doszło do zaniżenia odszkodowania. istotne w tym względzie są kalkulacje jakie TU sporządził w toku postępowania likwidacyjnego.

moto.rzeczoznawca
Witam, podstawowe pytanie , czy przedstawiałaś do TU rachunki za naprawę ?
basbas

blunote23 napisał(a):

może warto zgłosić się do firmy która zajmie się taką sprawą a nie szarpać sobie nerwy. znam z doświadczenia Votum i nie mam zastrzeżeń co do tego firmy wiec może napisz do nich i sam sprawdz!

blunote23
Przestawiłam rachunki za naprawę i niewiele udało sie wskórać. Odszkodowanie w niewielkim stopniu pokrywa koszty napraw wec moim zdaniem zostalo zanizone i nie mam zamiaru tego tak zostawic bo to jest jakas kpina. Może faktycznie warto powierzyc to jakiejsc firmie nie psuc sobie zdrowia...znacie jeszcze jakies godne polecenia?
blunote23
Wpisałam w google odkup wierzytelnosci i zadzwonilam do firmy Odkupy, bardzo fajne podescie do klienta, mam przedstawic dokumenty i mowia pomoga. Fane est to ze wyplacaja zalegla czesc i potem walcza z ubezpieczycielem 🙂 Mam nadzieje ze sie uda bo ja juz nie mialam do tego sily...
ostatnisprawiedliwy
Dla osób, które chcą uniknąć wkurzania się i niepotrzebnych nerwów to rozwiązanie z wykorzystaniem firmy, która zajmie się odzyskaniem naszych należności jest dobrym rozwiązaniem. Ja skorzystałem z usług MK-Finanse. Mają dwie opcje do wyboru albo odkup odszkodowania i wtedy dostajesz trochę mniej, ale za to od razu, albo postępowanie sądowe, które adekwatnie może trwać dłużej, ale przynieść większe korzyści.