cj Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 witam, 2 tygodnie temu skacząc na niezabezpieczonej (w sensie sprężyn po bokach) trampolinie w ogrodzie u znajomego złamałam kość sześcienną i zwichnęłam staw skokowy, z naciekiem płynów.. nogę mam przynajmniej 4 tygodnie w gipsie, rehabilitację polem magnetycznym już podjęłam.. umowę mam na 3/4 etatu, ubezpieczenie grupowe w Warcie.. zadaję pytanie: jak rozwiązać sprawę ubezpieczenia, jakich dokumentów potrzebuję oraz czy mogę poruszyć sprawę trampoliny praktycznie zagrażającej każdemu, kto na nią wskoczy (bez narażania właściciela posesji i trampoliny na niepotrzebne nieprzyjemności) ? z góry dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariga Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Jeśli chcesz ubiegać się o odszkodowanie tylko ze swojej polisy grupowej to oczywiście możesz podać pełne okoliczności zdarzenia, Twój znajomy nie powinien mieć z tego tytułu żadnych nieprzyjemności. Ostatecznie to Ty wskoczyłaś na trampolinę z własnej woli, nikt Cię na nią nie wepchnął.Nieprzyjemności mogłyby się pojawić, gdybyś chciała zgłaszać to jeszcze z OC właściciela posesji. Rozumiem, że Twój znajomy nie prowadzi działalności gospodarczej, tylko to jego prywatna trampolina? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cj Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 istotne, na tej posesji jest prowadzona działalność.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariga Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 To jeszcze 2 pytania:1. Czy zamierzasz ubiegać się o odszkodowanie z polisy OC właściciela posesji (czyli tak jakby od Twojego znajomego)?2. Czy działalność gospodarcza polega m. in. na udostępnianiu trampoliny osobom trzecim? Jeśli chodzi o samo zgłoszenie wypadku z polisy grupowej, to skontaktuj się z kadrową/księgową z Twojej pracy, która opiekuje się polisami grupowymi. Ta osoba poinformuje Cię, czy następstwa nieszczęśliwych wypadków są w ogóle objęte ubezpieczeniem grupowym i pomoże Ci wypełnić wniosek o wypłatę świadczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi