rose2303 Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Dwa miesiące temu byłem uczestnikiem wypadku samochodowego. Samochód, którego byłem pasażerem wymusił pierszeństwo i uderzył w inne auto. W wyniku tego zostałem przetransportowany do szpitala, wyszedłem jednak po kilku godzinach, jeszcze tego samego dnia. Prześwietlenia nic nie wykazały byłem jednak dotkliwie poobijany, założono mi także 7 szwów (5 na łuku brwiowym, dwa na palcu) w wyniku czego będę miał trwałe blizny. Poza tym byłem na 2 tyg.powypadkowym zwolnieniu z pracy. Na jakie odszkodowanie mógłbym liczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pomocny-prawnik Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Możesz domagać się zadośćuczynienia, zwrotu kosztów leczenia, zwrotu utraconego dochodu. Czy nie miejscu była policja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej_Gryczka Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 rose2303 wrote: Dwa miesiące temu byłem uczestnikiem wypadku samochodowego. Samochód, którego byłem pasażerem wymusił pierszeństwo i uderzył w inne auto. W wyniku tego zostałem przetransportowany do szpitala, wyszedłem jednak po kilku godzinach, jeszcze tego samego dnia. Prześwietlenia nic nie wykazały byłem jednak dotkliwie poobijany, założono mi także 7 szwów (5 na łuku brwiowym, dwa na palcu) w wyniku czego będę miał trwałe blizny. Poza tym byłem na 2 tyg.powypadkowym zwolnieniu z pracy. Na jakie odszkodowanie mógłbym liczyć? 4 - 7 tyś zadośćuczynienie + koszty i utracony dochód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerasal Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 no na pewno możesz liczyć na odszkodowanie, miałem podobną sprawę, z tym że ja od razu poszedłem do firmy która odszkodowaniem się zajęła - Votum. Cała sprawa poszła sprawnie i pomyślnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi