baca_89 Opublikowano 5 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Witam,Chciałem zapytać czy wycena za naderwanie 2 stopnia mięśnia piersiowego na odcinku żebrowo-mostkowym jest odpowiednia ?Suma ubezpieczenia 10000.00 PLN Trwały uszczerbek - kwota świadczenia za 1 % 5,00% Trwały uszczerbek - uznany % 2,00% Należna kwota świadczenia 1000.00 PLN historia choroby:wg. Karty informacyjnej leczenia szpitalnego:Pacjent doznał urazu podczas wychodzenia z jeziora przez pomost, podczas podciągania się poczuł niewydolność bólową. Deklaruje niewydolność bólową głównie przy ruchach odwodzenia i rotacji.Następnego dnia wykonano badanie ultrasonograficze:W badaniu USG stawu barkowego prawego: Ilość płynu w jamie stawowej i kaletce podbarkowo-podnaramiennej prawidłowa. Bez zmian pourazowych w stożku rotatorów oraz ścięgnach mięśnia dwugłowego ramienia. Bez zmian w strukturze kostnej. Cechy naderwania 2 stopnia dwóch pasm mięśnia piersiowego większego w części mostkowo-żebrowej od linii środkowo obojczykowej do przyczepu ramiennego (obrzęk ze wzmożeniem echa i ogniskami krwotocznymi)Dodatkowo: Skierowanie na zabiegi fizjoterapeutyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariga Opublikowano 5 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Jak ja liczę, to mi wychodzi tak samo:uznali 2% uszczerbku, czyli wypłacają 10% sumy ubezpieczenia.10% * 10.000 zł = 1.000 złPo prostu masz niską sumę ubezpieczenia w tej polisie i stąd takie niskie świadczenie. Ale gdybyś miał wyższą sumę ubezpieczenia, płaciłbyś wyższą składkę. Cos za coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca_89 Opublikowano 5 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Bardziej chodziło mi o procentowe orzeczenie niesprawności, czy 2% jest adekwatną wielkością. Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olindaa877 Opublikowano 21 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 Faktycznie takie odszkodowanie to słabo...by taki mięśień doprowadzić do poprzedniej kondycji to kupa rehabilitacji i masaży. zobacz tutaj jak to robić byś sobie krzywdy nie zrobił znów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi