konieczko Opublikowano 9 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 Witam, prośba o pomoc w następującej materii: miałem stłuczkę w której byłem poszkodowanym i na dzień zdarzenia, sprawca nie był znany. Oprócz policji, zawiadomiłem swoje towarzystwo o tym fakcie i likwidator oszacował szkodę na całkowitą, a ja wybrałem bezgotówkową formę rozliczenia. Po 2. miesiącach sprawca się odnalazł i jego ubezpieczyciel (Liberty) zaakceptował kosztorys mojego TU i wypłaciło mi odszkodowanie z OC. Niemniej po kontakcie z blacharzem okazało się, że koszt nie będzie przewyższał wartości auta więc szkoda nie powinna być całkowita. Pytanie zatem czy można powołać swojego rzeczoznawcę i przesłać kosztorys do Libery i liczyć tym samym na dopłatę odszkodowania? Dodam, że chciałbym dalej rozliczyć się w formie bezgotówkowej. Z góry dzięki za odpowiedź i pomoc tym samym! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi