hipnox111 Opublikowano 15 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 WitamChciałbym was prosić o poradę co zrobić w takiej sytuacji a mianowicie. Trzy lata temu miałem wypadek na motocyklu na terenie Polski. Motocykl zarejestrowany w UK. Jechałem z pasażerem po wypadku spędziłem kilka dni w szpitalu z kilkoma złamaniami. Ale chodzi o pasażera po wypadku zobowiązał em się ze postaram się pomóc jak tylko będę mógł. Zawodzie do lekarzy płaciłem za wizyty kupowałem i wysyłałem różne dość drogie żele na blizny pomagalem finansowo itd. kontakt z ta osoba się urwał i dziś dostałem wiadomość. Ze potrzebuje pieniędzy na jakieś drogie zastrzyki i numer konta. Poznałem opinie na temat tej osoby i myślę że po prostu chce wyciągnąć kasę. Co najlepiej zrobić w takiej sytuacji? Próbować się dogadać czy lepiej poczekać i rozstrzygnąć sprawę w sądzie i mieć spokój? Obawiam się ze jeżeli wyślę pieniądze to za jakiś czas znów się odezwie po więcej. A ja nie mam pewności czy są rzeczywiście potrzebne na leczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariga Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Czy to Ty byłeś sprawcą tego wypadku?Jeśli tak, to podaj poszkodowanemu nazwę towarzystwa ubezpieczeniowego, w którym w dniu wypadku miałeś polisę OC i numer tej polisy (nieważne, czy to polski, czy zagraniczny ubezpieczyciel) i niech sobie dochodzi roszczeń z Twojego OC - po to w końcu je masz, żeby nie płacić odszkodowań.Rozumiem, że po wypadku poszkodowany nie korzystał z Twojego ubezpieczenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klekociku Opublikowano 19 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 jeśli tamto wcześniejsze było uzgodnieniem na słowo, to nie ma to przełożenia prawnego nie może od Ciebie żądać pieniędzy. Zrób tak jak mówi daria. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi